nlc.hu
Trend
Primark budapesti üzlete

Kedden nyit az első magyar Primark, ezt lehet tudni róla

Áruházat nyit a Primark a budapesti Arena Mallban, kedden.

Primark nemzetközi divatáruház kedden nyitja meg első magyarországi üzletét Budapesten. A beruházásra 8 millió eurót (3 milliárd forintot) fordítottak, mondta Maciej Podwojski, a cég kelet-közép-európai vezetője hétfőn.

3100 négyzetméteres üzletük, 180 dolgozóval

az Arena Mall bevásárlóközpontban lesz. Az 1969-ben Írországban indult Primarknak több mint 440 üzlete van a világ 17 országában, 80 ezer embert foglalkoztatnak.
A cég Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában összesen 12 üzletet működtet, a 13. a kedden nyíló budapesti bolt. Női, férfi és gyermekruhák, cipők mellett szépségápolási termékeket, kiegészítőket és lakberendezési cikkeket is forgalmaznak.

A Primark ígéri, hogy 2030-ra például

már csak újra hasznosítható, illetve újrahasznosított anyagokból készült termékeket árulnak majd. A cégvezető úgy gondolja, hogy Magyarország “elbírna” még egy üzletet. A Primark tavaly 9 milliárd font árbevételt ért el az előző évi 7,7 milliárd font után, nyereségük pedig 735 millió font volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top