5 ruha, amit soha ne vegyél fel esküvőre

R. V. | 2024. Június 01.
Esküvőre vagy hivatalos? Akkor vendégként van néhány alapszabály, amit érdemes betartani, és amiket nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Hamarosan teljes sebességre kapcsol az esküvőszezon. Akár az első, akár a milliomodik lagzidra készülsz meghívottként, van néhány öltözködési szabály, amire jobb, ha figyelsz. Most összeszedtünk mindent, amit a dress code-ra vonatkozóan érdemes észben tartani.

Felejtsd el a fehéret

Nyilván mondanunk sem kell, de a fehér, a csontszín, a törtfehér és a nagyon-nagyon világos kék vagy rózsaszín abszolút tabu színeknek számítanak. Ugyanúgy a fehér alapon mintás ruhák is, amennyiben a fehér a domináns szín. Ha bajban vagy, hogy a virágos maxiruhád felveheted-e, nyugodtan kérdezd meg a menyasszonyt. Hidd el, jobb az esküvő előtt zavarni ezzel, mint véletlenül tönkre tenni a nagy napját – és ő is pontosan így fogja gondolni! Ha tényleg nem akarod ilyenekkel zaklatni, akkor kérd ki a meghívottak egyikének véleményét.

Kerüld a fehéret! (Jelenet A csajok háborúja c. filmből, fotó: RTL Sajtóklub)

Se piros, se fekete

Sok menyasszony lábon hordana ki egy kisebb (vagy nagyobb) szívinfarktust, ha meglátná egy (női) vendégét feketében. Ezt a sötét tónust a gyásszal azonosítjuk, így ez úgy jön le, mintha már az esküvő napján temetnéd a házasságukat. Azonban a fehérhez hasonlóan a feketénél is inkább az a szabály, hogy amíg nem ez a szín dominál, nyugodtan felveheted. Magyarországon még egy tabuszín létezik, mégpedig a piros. Nyilván nem kell magyaráznunk, hogy ezt az árnyalatot a menyecskeruha már lestoppolta, szóval egy másik alkalomra tartogasd a cseresznyeszínű koktélruhád.

Ha nem vagy koszorúslány, ne öltözz úgy

Vendégként nem szeretnél beleolvadni a koszorúslányok közé, ha egyszer nem kértek fel. Éppen ezért mindenképpen érdeklődj jó előre, milyen színkompozícióban gondolkodik a menyasszony és a vőlegény a nagy napjukon, és azzal a lendülettel húzd ki ezeket az árnyalatokat a lehetséges outfit-színek közül. A meghívó egyébként jó kiindulópont lehet az infó lefülelésére: ha nagyon szembeszökő királykék vagy fűzöld árnyalatok uralkodnak a meghívók, valószínűleg jobban teszed, ha más tónusokban gondolkozol.

Jelenet a 27 idegen igenből (Fotó: Profimedia)

Túl szexi lány

Abszolút ér nagyon kiöltözni és szexizni (pláne, ha a menyasszony is áldását adja rá), de azért figyelj, hogy ne told túl. Nem akarsz úgy kinézni, hogy az idősebb nénik a gyöngysorukhoz kapjanak megbotránkozásukban, amint meglátnak. Amennyiben tudod, hogy templomi szertartás is lesz, vegyél fel egy stólát vagy blézert, esetleg eleve egy vállat, dekoltázs takaró darabot válassz. A játékos szexiséget pedig egy combkivágás, csipke vagy nyitott hát biztosíthatja.

A játszós ruhát hagyd otthon

Persze, kell a mozgástér és a kényelem, ha el tervezed kapni a menyasszonyi csokrot (hosszú szoknyában nem lehet felugrani érte hatékonyan!), vagy az egész éjszakát végig akarod táncolni. De a leggingset, a papucsot és a farmert most hagyd otthon, vagy amennyiben ottalvós a buli, pakold el a bőröndbe és debütáld másnap, a reggelinél. Mi azt mondjuk, hogy inkább legyél túl-, mint alulöltözve, és akkor biztosan jól jössz ki a dologból.

via

Exit mobile version