nlc.hu
Trend

Öltözékek esküvői vendégeknek, 10 000 forint alatt

Így öltözz fel kevesebb mint 10 000 forintból, ha esküvőre mész!

Esküvőre vagy hivatalos? Négy számjegyű összegből is beszerezheted a kifogástalan ruhát az alkalomra. Mutatjuk a legcsinosabb darabokat az idei kollekciókból.

Amikor esküvőre vagy hivatalos, a legnagyobb fejtörést a tökéletes nászajándék és a megfelelő öltözék megválasztása okozhatja. Ebben a cikkben az utóbbiban igyekszünk segíteni.

A násznép tagjaként az öltözéked meg kell, hogy feleljen bizonyos szabályoknak, melyek a következők:

  • A ruhád nem lehet tiszta fehér vagy tiszta piros, ezek az árnyalatok ugyanis a menyasszonyi ruha, illetve a menyecskeruha hagyományos színei, melyek értelemszerűen az ara számára vannak fenntartva. A fehér vagy a piros legfeljebb a ruhád mintázatában (pl. pöttyök) vagy díszítésein (pl. gallér) jelenhet meg, diszkrétebb formában. A rokon árnyalatok, például a narancs vagy a rózsaszín azonban már viselhetők. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a menyasszony nem fehér ruhában áll az oltár elé, ezt általában a meghívóban jelzik, ebben az esetben értelemszerűen a megjelölt árnyalat a kerülendő
  • A teljesen fekete öltözék sem ajánlott, mivel egy esküvőn gyászosnak hat. Viselhetsz azonban feketét valamilyen más, élénk és/vagy kontrasztos színű ruhadarabbal vagy kiegészítővel kombinálva, illetve az is rendben van, ha a ruhád mintázatában bukkan fel ez a szín. 
  • Az öltözéked legyen elegáns, kifinomult, szabásban, árnyalatokban, mintázatban mellőzze a szélsőségeket, a túl feltűnő vagy frivol megoldásokat!
  • Ha a vállakat szabadon hagyó ruhát vagy felsőrészt választasz, templomi esküvő esetén a vállaidat takard el minimum egy kendővel!

Az öltözködési szabályok betartása mellett célszerű kényelmi szempontokat is figyelembe venned. Mivel a ceremónia és az azt követő lakodalom akár egy teljes napon át is eltart, olyan öltözékben gondolkodj, melyben ennyi időn keresztül komfortosan érezheted magad. Ne legyen túl szűk, az anyaga legyen kellemes viselet – ne irritáljon, ne izzadj nagyon bele –, ne csúszkáljon el, tudj benne enni és táncolni is! Ha magas sarkú cipőben mész, érdemes lapos váltócipővel – szandállal, balerinával – is készülnöd. 

Ha úgy döntesz, hogy új ruhát vásárolsz az alkalomra, ám nem tudsz vagy nem akarsz egy kisebb vagyont költeni rá, figyelj! A most következő galériákban a fent felsorolt szempontoknak megfelelő ruhákat és overallokat mutatunk az aktuális kollekciókból, a 10 000 forint alatti árkategóriából, illetve komplett szoknyás, illetve nadrágos összeállításokat, melyek szettben kevesebb mint 20 000 forintért vásárolhatók meg. 

Egészruhák, ingruhák 10 000 forint alatt

Egy szofisztikáltan sikkes, diszkréten dekoltált egészruha vagy ingruha magától értetődő választás lehet. Hosszban a midi vagy a midaxi fazonnal nem lőhetsz mellé, színekben kifogástalanok a neutrális, a pasztell, illetve az ízléses élénkebb árnyalatok, mintázatban pedig leginkább az olyan klasszikusok, mint a virágminták, a pöttyök vagy az állatminták. Nem tiltólistás ugyanakkor a mini és a maxi hossz sem. Előbbi esetében fontos, hogy ha a ruha rövid, a szabása minden egyéb tekintetben legyen letisztult, visszafogott. A maxiruháknál pedig lényeges, hogy sem árnyalatban, sem anyagban, sem szabásban, még közelítőleg se akarják túllicitálni a menyasszonyi ruhát.

Ruhák
Megnézem
Összes kép (14)

Overallok 10 000 forint alatt

Az overall praktikus viselet, ugyanakkor legalább annyira elegáns is, mint egy egészruha. Hosszban minimum a culotte fazon, a dekoltázs ne legyen túl mély, a színekre, mintázatokra pedig ugyanazok a javaslatok vonatkoznak, mint a ruhák esetében. 

Overálok
Megnézem
Összes kép (7)

Szoknyás és nadrágos összeállítások 20 000 forint alatt

Gondolkodhatsz persze több darabból álló szettekben is. Ebben az évben nagyot mennek a matchy-matchy, vagyis a több darabos, de megegyező anyagú összeállítások, illetve a monokróm outfitek is. Mutatós megoldás ugyanakkor egy mintás szoknya vagy nadrág és a minta valamelyik színével megegyező, egyszerűbb szabású felsőrész párosítása, illetve kombinálhatsz kontrasztos darabokat is, például a fekete színt élénk vagy nude árnyalattal. 

Szoknyás összeállítások
Megnézem
Összes kép (5)

 

Szoknyák esetében itt is a midi vagy midaxi hossz a legbiztosabb választás, de a visszafogottabb stílusú mini vagy maxi is szóba jöhet. Nadrágokból az elegánsabb szabások, így a szivarnadrág, öltönynadrág, illetve a légiesen sikkes palazzo fazon illik leginkább az alkalomhoz.

Nadrágos összeállítások
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top