nlc.hu
Trend

Divatos ruhák esküvői vendégeknek

Így öltözz 2022-ben, ha esküvőre mész!

Meghívtak egy esküvőre, de még nincs ötleted, mit vegyél fel? Segítünk!

Ha esküvőre vagy hivatalos, az öltözéked megválasztásakor az illemszabályokat és a praktikus, illetve kényelmi szempontokat is figyelembe kell venned. Íme a kritériumok, pontokba szedve:

Alapvető öltözködési szabályok:

  • A fehér és a piros a menyasszony színei, ezek az árnyaltok kerülendők. (Ha a pár másképp rendelkezik, mert például az ara ruhája nem fehér lesz, azt a meghívóban jelzik.)
  • A tiszta fekete öltözék szintén nem ajánlott, mivel túl gyászos. 
  • Semmi olyan öltözéket ne viselj, ami szabásában, színében, összhatásában túllicitálhatja a menyasszonyi ruhát!
  • A ruha ne legyen túl kihívó, túlságosan mélyen dekoltált vagy nagyon rövid!
  • Templomi esküvő esetén a szertartás idejére a vállaidat takard el! Vagy eleve legyen ilyen szabású a ruhád, vagy ha vállakat szabadon hagyó fazont választasz, viselj hozzá vállkendőt, kardigánt vagy blézert!
esküvő öltözködés ruha násznép

Így öltözz 2022-ben, ha esküvőre mész!

Praktikus és kényelmi szempontok:

  • Ne feszengj a ruhában! Hosszú órákon, sőt, akár egy teljes napon át viselned kell majd.
  • Ne legyen túl szűk, ne csúszkáljon el, ne akadályozzon az étkezésben és a táncban sem!
  • Mutasson jól kényelmes lábbelivel – például balerinacipővel vagy lapos talpú szandállal – is! Ha magassarkúban mész, érdemes ilyen váltócipővel készülnöd, hálás leszel érte magadnak.
  • Ha az esküvő helyszíne, esetleg stílusa speciális, passzoljon ahhoz is!

Most pedig mutatjuk konkrét ruhatippjeinket az aktuális kollekciókból, a fenti szempontok és a 2022-es tavaszi-nyári trendek jegyében!

Egészruhák

Egy midi fazonú, semlegesebb árnyalatú egészruhával lényegében biztosra mehetsz. Nem tilos ugyanakkor a mini sem, azonban ha ilyen hosszt választasz, a holmi felül legyen zártabb szabású, neutrális vagy konzervatívabb árnyalatú és összességében véve szofisztikált. Ha maxiruhában gondolkozol, a minimalista stílusú modellek jöhetnek szóba, melyek véletlenül sem akarnak versenyre kelni a menyasszonyi ruhával – az anyag persze legyen finom, ez adja meg a holmi eleganciáját. Nagyjából ugyanez vonatkozik az élénk színű darabokra is: a szabás legyen egyszerűbb, az anyag alkalmi jellegű. Mintákból szóba jöhetnek az olyan klasszikusok, mint a virágminta vagy a pöttyök, de az olyan szezonális trendek is, mint az absztrakt vagy a retró minták. 

Mohito
Megnézem
Összes kép (9)

Ingruhák

A több szezon óta divatos ingruhák között is bőven akad olyan, mely megfelelő viselet lehet egy esküvőre. Itt is előnyben a legalább térdig vagy az alá érő hossz és a finom anyagválasztás. Mindenképp öves változatban gondolkozz, mivel ez teszi kellőképpen sikkessé az ilyen darabokat, így sem kényelmetlen azonban, hiszen az öv a lakodalmi fogások előrehaladtával bármikor meg is lazítható. Ingruhából idén főképp a mintás darabok mennek, azon belül is elsősorban a virág- és a pszcihedelikus minták. A pasztell és az erőteljeseb színárnyalatok egyaránt szóba jöhetnek.

Reserved
Megnézem
Összes kép (6)

Szoknyás összeállítások

Egy mutatós szoknya-felsőrész kombináció is hibátlan választás esküvőre. A pliszírozott és a tüllszoknyák továbbra is divatosak és alkalomhoz illők, de felkapott idén az aszimmetrikus selyemszoknya is, és persze az olyan klasszikusok sem számítanak ódivatúnak, mint a ceruzaszoknya vagy a körszoknya. A midi hossz ezek esetében is a lehető legoptimálisabb. Felül viselhetsz egy könnyed blúzt vagy egy sikkesebb topot, esetleg a 2022-es tavaszi-nyári szezon egyik legnagyobb trendjét, fűző stílusú felsőrészt. Ha a szoknya mintás, a felsőrész legyen egyszínű, abban az esetben viszont ha a szoknya egyszínű, mintás vagy kontrasztos árnyalatú felsővel érdemes párosítani – ha csak az egyik ruhadarabról van szó, a fekete szín sem tilos –, illetve a matchy-matchy szettek is működnek, legyen szó akár mintás, akár egyszínű összeállításokról. 

Overálok

Ha komfortosabban érzed magad nadrágban, a legjobb, ha overált húzol. Az egyszínű, ízléses szabásvonalú modellekkel nem nyúlhatsz mellé, de virág-, vagy épp nem túl harsány trópusi mintás darabokban is gondolkozhatsz. Egy ilyen overál eleganciában semmiben sem marad el egy szoknyás outfittől. 

Mohito
Megnézem
Összes kép (6)

Nadrágos szettek

Ha overált nem, mégis nadrágos outfitet viselnél legszívesebben, a legkézenfekvőbb választás egy könnyű, nyárias anyagú és színű – például pasztell lenvászon – nadrágkosztüm. Mutatós lehet ugyanakkor egy szivarnadrág vagy egy lágy esésű palazzo nadrág is egy blúzzal, alkalmi toppal vagy fűzős felsővel kombinálva. Itt ugyanúgy, ahogy azt már a szoknyáknál említettük, működnek a mintás-egyszínű, illetve az egyszínű-kontrasztos párosítások és ebben az esetben egy-egy ruhadarab lehet akár fekete is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top