nlc.hu
Trend

Öltözködés esküvői vendégként

Így öltözz, ha nyári esküvőre mész!

Egy neutrális árnyalatú midiruhával nem lőhetsz mellé esküvői vendégként, de arra is vannak tippjeink, ha szívesebben viselnél élénk vagy sötét színt, esetleg nadrágot.

Ha esküvőre vagy hivatalos, az öltözéked megválasztásakor az illemszabályok mellett praktikus szempontokat is célszerű figyelembe venned. Ha a pár másképp nem rendelkezik ezzel kapcsolatban, akkor alap, hogy tilos a fehér és a piros szín, hiszen ezek az ara színei, de nem ajánlott önmagában a fekete, ahogyan a túlzottan harsány vagy drámai szabások, árnyalatok és fazonok viselése sem, melyek esetleg túllicitálnák a menyasszonyi ruhát. Szoknyából térdig, vagy az alá érő hosszt illendő felvenni. Ha pedig templomi szertartás (is) lesz, legalább annak idejére el kell takarni a vállakat, illetve a hátat, ami ezeken a részeken kivágott ruhák esetében például egy vállkendővel, egy blézerrel, esetleg egy csinos kardigánnal könnyedén megoldható. Lényeges az is, hogy a ruhában tudj enni és szabadon mozogni, táncolni, tehát lehetőleg ne legyen túl szűk, cuppanós és ne nagyon csúszkáljon el a rendeltetési helyéről. Mindezek szellemében következik most 20 ruha az itthon is elérhető fast fashion márkák aktuális kollekciókból, melyeket bátran felvehetsz, ha nyári esküvőre vagy hivatalos…

Neutrális midiruhák

A neutrális árnyalatú – például bézs, halvány rózsaszín, barack, kék, zöld, sárga stb. -, midi fazonú ruhákkal nem nyúlhatsz mellé. Kellőképpen visszafogottak, ugyanakkor sikkesek és kifinomultan nőiesek. Anyagválasztásban szóba jöhetnek a lágy esésű vagy enyhén fényes anyagú darabok, vagy a klasszikus csipke. Fazonban a derék vonalában szűkített – de nem zavaróan szoros -, illetve az átlapolós megoldások lesznek a  barátaid.

Neutárlis árnyalatok

Neutrális árnyalatok (Mohito, Zara, Mohito)

Élénkebb árnyalatok

Az élénkebb, határozottabb színek viselése sem tilos persze, a már említett piros kivételével. Ha ilyen árnyalatot választasz, szintén érdemes a midi fazonnál és valamilyen letisztultabb, diszkrétebb szabásvonalnál maradni, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy a ruha túlságosan tolakodónak tűnik.

Erős színek

Élénkebb árnyalatok (Zara, Mohito)

Sötét tónusok

Ha a sötét tónusokat részesíted előnyben, válaszd a zöld, a kék vagy a lila valamely sötétebb, mélyebb árnyalatát, mely egyrészt kifogástalan megjelenést kölcsönöz, ugyanakkor mégsem hat komornak. Abban az esetben, ha mindenképp ragaszkodsz a feketéhez, olyan darabot válassz, melyben van valami csavar, ami megmenti attól, hogy gyászos hangulatú legyen: például fényes, apró csillámos anyagú és/vagy a szabása szokatlan, játékos. Hosszban a sötét ruhák esetében is a midi fazon az ajánlott, kerülendő a túlzott drámaiságot.

Sötét árnyalatok

Sötét árnyalatok (Mango, Mohito)

Ingruhák

Az ingruha már több szezon óta a létező egyik legtrendibb ruhadarab. Mivel dekoratív, ugyanakkor kényelmes, esküvőre is hibátlan választás. Kerülendők ugyanakkor a nagyon laza, strandruhaszerű darabok. A holmi anyaga legyen finomabb, a szabása pedig elegáns, és mindenképp legye rajta deréköv, melyet persze a vacsora előrehaladtával meglazíthatsz. A virágmintás változatok gyakorlatilag adják magukat, de a pasztell színű vagy akár a megfelelően játékos – például pöttyös – sötétebb árnyalatú darabok is szóba jöhetnek.

Ingruhák

Ingruhák (Mohito, Mango, Reserved)

Maxiruhák

A hosszú ruhák sem tiltólistásak esküvői vendágként, sőt, ugyanakkor annak még a látszatát is el kell kerülni, hogy az öltözékeddel túl akarod harsogni a menyasszonyt. Az erőteljes színű és/vagy intenzív mintázatú, tónusú, illetve a nagyon figyelemfelkeltő fazonú maxiruhák tehát felejtősek. Egy könnyed, letisztult szabású maxi, valamilyen semlegesebb árnyalatban viszont abszolút megfelelő az alkalomra.

Maxiruhák

Maxiruhák (Mango, Zara, H&M)

Szoknyás összeállítások

Nem kötelező viselet persze az egyberuha. Gondolkodhatsz helyette szoknyás összeállításban is, ilyenkor az a legmutatósabb, ha a szett főszereplője egy kellőképpen ünnepélyes és látványos szoknya. Az aktuálisan trendi darabok közül e kritériumoknak leginkább a tüll, illetve a pliszírozott szoknyák felelnek meg. Egy ilyen darabot a szett többi eleme már csak kiegészít, tehát válassz hozzá valamilyen letisztultabb szabású, egyszínű felsőrészt és csinos, de egyszerűbb lábbelit! A fekete színt, igény esetén, ilyen módon is becsempészheted az öltözékedbe.

Szoknyás összeállítások

Szoknyás összeállítások (Mango, Mohito)

Overálok

Azzal sem vétesz senki és semmi ellen persze, ha nem szoknyában, hanem nadrágban jelensz meg az eseményen. Kézenfekvő választás ebben az esetben egy sikkes szabásvonalú, illetve anyagú overál, mely eleganciában lényegében ugyanazt adja, mint egy egészruha vagy egy szoknyás outfit. A túl harsány színek és fazonok ebben az esetben is kerülendők persze.

Overálok

Overálok (Stradivarius, Reserved, H&M)

Nadrágos szettek

A nadrágos összeállítások is működhetnek, ilyekor – hasonlóan a szoknyás szettekhez – a legjobb, ha a nadrág az outfit legmeghatározóbb darabja. Egy bővebb szabású és/vagy magas derekú, mintás vagy pasztell árnyalatú, sikkes nadrág a lehet a legszuperebb választás, amit egy szolidabb, a minta valamely színével megegyező vagy épp kontrasztos árnyalatú felsővel érdemes kombinálnod.

Nadrágos összeállítások

Nadrágos összeállítások (H&M, Mango)

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top