nlc.hu
Trend

Trendi, félhosszú frizurák

5 trendi, félhosszú frizura harmincasoknak

Félhosszú hajat vágatnál, vagy már ilyet viselsz, de szeretnéd kicsit felturbózni, aktualizálni a frizurád? Segítünk!

A félhosszú frizura talán a legelőnyösebb választás a harmincasok számára, hiszen könnyebb rendben tartani, mint a hosszú tincseket, viszont sokoldalúbban variálható, mint a rövid haj. Idén ezek a félhosszú stílusok mennek leginkább…

Aszimmetrikus lob

Margot Robbie

Margot Robbie (Fotó: Alison Buck/Getty Images for SBIFF)

A lob – a long bob, vagyis a vállig érő bubi – már több szezon óta tartja magát a divatban és belátható időn belül nem is fog kimenni. A féloldalt elválasztott, aszimmetrikus lob, amilyet például Margot Robbie is hord, optikailag keskenyíti az arcot, hangsúlyozza a tekintetet és a magasabb homlokot is finoman takarja. Egyenesre vasalva vagy kissé besütve is hordható.

Középen elválasztott lob

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley (Fotó: Eamonn M. McCormack/Getty Images)

A középen futó választék is visszatért a divatba és félhosszú hajjal mutat a legjobban. Ennél a hossznál ugyanis a hajat nem húzza le a súlya, így a fejtetőn és oldalt is megemelhető. A laza, hullámos tincsek finom keretet adnak az arcnak. Ez a frizura az ovális vagy szív alakú arcformával rendelkezőknek a legelőnyösebb.

Szélfútta rétegek

Priyanka Chopra

Priyanka Chopra (Fotó: Steve Granitz/Getty Images)

A rétegesen nyírt, kissé kócos, szélfútta hatású frizura egyszerre játékos és szexi. Egy ilyen hajvágás működhet akkor is, ha nem túl sűrű a hajad, de akkor is, ha épp ellenkezőleg: jelentős, kezelhetetlen hajmennyiséggel rendelkezel. A tincsek állandó mozgásban vannak, a látványra pedig rásegíthet, ha a hajvégekbe némi világosabb melír is kerül. Bármilyen arcformához passzol, a kerek vagy szögletes arcúaknak pedig különösen szuper választás.

Klasszikus loknik

Katalin hercegné

Katalin hercegné (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A hosszú ideig inkább divatjamúltnak számító, klasszikus, loknis aljú hajviseletet Katalin hercegné hozta vissza a divatba. Cambridge hercegnéje korábban hosszú haját is legtöbbször így hordta, majd miután félhosszú fazonra váltott, szintén megmaradt ennél a stílusnál. Érdemes ellesni tőle, hiszen időtlen és elegáns megjelenést kölcsönöz. Bármelyik arcformához illik, arra viszont figyelj, hogy hosszúkásabb az arcod, a loknik kezdődjenek már a füled vonalában, viszont ha szélesebb, akkor elég csak az áll alatti részt beszárítani.

Frufrus

Mila Kunis

Mila Kunis (Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic)

Ha magas a homlokod vagy már harmincasként is szeretnél néhány évet letagadni, vágass félhosszú hajat frufruval! A sűrűbb, szemöldökig érő, de nem teljesen szabályos vonalú, kissé tépettebb frufru, amilyet Mila Kunis is visel, garantáltan fiatalít, kiemeli az arc karakterét, nem mellesleg pedig igen sikkessé is teszi a kisugárzásodat. 

Még több frizura

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top