nlc.hu
Trend

Ciki frizurák

10 ciki frizura 20 évvel ezelőttről, ami lehetőleg soha többé ne jöjjön divatba

Csíkos melír, Bundesliga-reboot és borzas pixie. A most következő tíz frizura közül egyet vagy akár többet jó eséllyel te magad is hordtál a kétezres évek elején.

Egyenes-hullámos (kreppek)

Christina Aguilera volt a legfőbb zászlóvivője a hajtrendnek, melynek jegyében az egyenes, alaposan feltupírozott hajba látszólag hevenyészve kreppelt tincsek vagy konkrétan loknik kerültek. Meg persze hajlakk. Sok-sok hajlakk. A frizura súlyosbított verziója is létezett, amikor is a hullámokat nem a saját hajból alakították ki, hanem színes műtincsek formájában tűzték a hajba. 

Christina Aguilera

Christina Aguilera (Fotó: STAN HONDA / AFP)

Csíkos melír

A melírozásnál ma már a minél természetesebb, napszítta hatású tónusok kialakítása a cél, de nem volt ez mindig így. Két évtizeddel ezelőtt a melír még a haj alapszínétől határozottan eltérő – világos hajban sötét, sötét hajban világos – csíkokat jelentette, melyek új korukban sem voltak eszelősen esztétikusak, két-három hetes lenövéssel viszont már kimondottan lepukkant külsőt kölcsönöztek viselőjüknek.

Kelly Clarkson

Kelly Clarkson (Fotó: Doug Benc/Getty Images)

Bandana hajak

A bandana kendők homlokpántként, fejpántként, vagy akár kalózos stílusban megkötve is felkerülhettek a fejre. A kiegészítő hosszú, laza hullámokkal és egy-két fonattal kombinálva volt a legeslegmenőbb. A karika fülbevaló pedig mindennek szinte kötelező kísérője volt.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez (Fotó: HENNY RAY ABRAMS / AFP)

Az indokolatlan tincs

Ha állnál hosszabb frizurát vágattál, a fodrászok szinte kényszeres jelleggel nyisszantottak hozzá legelőre két, nagyjából az orcák alsó vonalában végződő, teljesen indokolatlan tincset. Ez a tincs aztán önálló életre kelt: a füled mögé még éppen nem tudtad betenni, a lófarkadba nem tudtad befogni. Csattal vagy zselével rögzíthetted legfeljebb. És nagyon vártad, mikor éri el a kezelhető hosszúságot.

Britney Spears

Britney Spears (Fotó: AFP PHOTO/Yoshikazu TSUNO (Photo by YOSHIKAZU TSUNO / AFP)

Hullámos rétegek

A rétegesen nyírt hajakat úgy hullámosítottuk, mintha nem lenne holnap. Fent is, középen is, lent is, ahol csak értük. Ennek hatására aztán bárki úgy nézhetett ki, mintha egy közepes minőségű és még méretben sem egészen passzoló parókát húzott volna a fejére, mely bármikor le is eshet onnan.

Beyoncé

Beyoncé (Fotó: AFP)

Borzas pixie

Victoria Beckham a kétezres évek első felében olyan divatkorszakait élte, melyekre nem lehet büszke, egyik legjellegzetesebb hajviselete pedig abból az időszakból a felborzolt pixie volt. A látszólag laza, ám valójában nagyon is macerásan kezelhető és bárkit egy tízessel kapásból öregítő frizura jelentős részben neki köszönhetően vált népszerűvé. 

Victoria Beckham

Victoria Beckham (Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP)

Bundesliga reboot

A legendásan irtózatos Bundesliga-frizura kétezres évekre rebootolt változata volt a felül rövidre nyírt, sűrű frufruval megküldött, majd lefelé fokozatosan, rétegekben „elfogyó” hajviselet. A kor tinilányainak első számú favoritja.

Ashlee Simpson

Ashlee Simpson (Fotó: Scott Gries/Getty Images)

Hullámos lófarok, egyenes frufru

Az egyenes frufru-hullámos lófarok kombinációjának divatja a kilencvenes évekből szivárgott át az ezredforduló utánra. Érthetetlen módon, ugyanis sosem mutatott jól. Nemhogy a mi fejünkön, de még Rihannáén sem.

Rihanna

Rihanna (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Felül szőke, alul sötét

A felső kétharmadban szőke, az alsó részen viszont barnára vagy feketére festett hajról is sokan hitték azt akkoriban, hogy rettenetesen eredeti és még jól is néz ki. Valójában azonban ezek közül egyik sem volt igaz rá. Sokkal inkább úgy hatott, mintha a saját hajtincseid lógnának ki egy félig felvett szőke paróka alól. 

Jessica Simpson

Jessica Simpson (Fotó: Paul Hawthorne/Getty Images)

Csúcshajak

Ahogy az évtized számos más, pusztító trendjét, úgy a fejtetőn több centire, csúcsosan megemelt frizurát is Paris Hilton hozta divatba. Ezzel a hajviselettel bárki úgy nézhetett ki, mintha az 1993-as Csúcsfejek című filmből szöktették volna.

Paris Hilton

Paris Hilton (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Még több kínos trend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top