nlc.hu
Trend
Aknéra, ráncra és szárazságra is kiváló segítség bőrünknek az illóolaj

Aknéra, ráncra és szárazságra is kiváló segítség bőrünknek az illóolaj

Szinte minden bőrproblémára megoldást találhatsz a megfelelő illóolaj kiválasztásával. Körültekintően és megfelelő higítással alkalmazva hatásos segítséget nyújthat, sőt még a lelkedet is gyógyítja!

A drága krémek és pakolások mellett akár száraz, akár ráncos vagy éppen zsírosodásra hajlamos a bőröd, érdemes kipróbálnod az illóolajok használatát. A kozmetikumokhoz képest kedvező ár mellett remek tulajdonságuk még természetességük is, hiszen ezeket az olajokat közvetlenül növényekből nyerik, szintetikus adalékokat nem tartalmaznak. Ráadásul illatuk lelkünkre és mentális egészségünkre is jó hatással van.

Levendulaolaj az aknék ellen

Gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatása miatt kiváló a bőrirritációk, égések és akné kezelésére. Nyugtató hatású, segít csökkenteni a stresszt, bónuszként pedig elősegíti a pihentető alvást, ami szintén pozitívan hat a bőrre. Higítsd a levendulaolajat hordozóolajjal (pl. jojoba- vagy kókuszolaj) 1:10 arányban, és alkalmazd közvetlenül a bőr problémás területein. Alkalmazhatod minden nap, különösen este, amikor a bőr regenerálódási folyamatai a legaktívabbak.

Teafaolaj a gyulladásokra

Az egyik legerősebb természetes antibakteriális és gombaölő hatással rendelkező olaj, így kiváló választás pattanásos, gyulladt bőr kezelésére és a fejbőr egészségének javítására is. Egy tiszta vattapálcával elkenve higítatlanul is alkalmazható közvetlenül a problémás területekre, fejbőr kezelésére pedig keverj a samponodhoz néhány cseppet belőle, hogy csökkentsd a korpásodást és a fejbőrirritációt. Erős hatása miatt kezdetben heti 2-3 alkalommal használd.

Rózsaolaj a hidratáltságért

A bőr hidratálását és rugalmasságát javítja, segíti a sejtek regenerálódását, csökkenti a ráncokat. Mindemellett még a hangulatot is javítja. Keverd hordozóolajjal (pl. argánolaj) 1:5 arányban, és használd tonikként vagy hidratálóként, naponta használhatod, reggel és este is.

Citromolaj a bőr megújítására

Világosítja a bőrt, segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, antioxidáns tulajdonságai révén pedig védi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól. Arcradírhoz keverheted kevés cukorral és olívaolajjal, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket és felfrissítsd a bőrt. Soha ne alkalmazd közvetlenül napfénynek kitett bőrre, mert növelheti a bőr UV-érzékenységét. Hetente 1-2 alkalommal elegendő használni, különösen este érdemes, hogy elkerüld a napfény okozta károsodást.

Szantálfaolaj a ráncok ellen

Segítségünkre lehet a ráncok és a megereszkedett bőr kezelésére, emellett nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, és segíthet az ekcéma és a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében is, mivel csökkenti a bőrgyulladást és a viszketést. Fontos, hogy hígítva alkalmazd, ugyanis nagyon erős lehet tiszta formájában: keverd 1:10 arányban bázisolajjal (például jojobaolaj) és masszírozd be a bőrbe, különösen az érintett területekre. Ha érzékeny a bőröd, akkor heti 2-3 alkalommal, ha normál vagy száraz, akkor akár naponta is használhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top