nlc.hu
Trend
Fogyni fogsz, ha ezt a szuperélelmiszert eszed!

Fogyni fogsz, ha ezt a szuperélelmiszert eszed!

Gyulladáscsökkentő hatásúak, nagyszerűen támogatják az egészséget, a fogyásban is segítenek és még finomak is!

A táplálkozási szakértő szerint folytass bármilyen diétát vagy étrendet, válassz bármilyen módszert annak érdekében, hogy megszabadulj fölösleges kilóidtól, van 5 olyan étel, amely feltétlenül segítségedre lesz. Sőt akkor is hasznos és fontos rendszeresen enni belőlük, ha nem is a fogyás a célod! Ezeknek az élelmiszereknek ugyanis a legáldásosabb tulajdonsága az, hogy gyulladáscsökkentő hatásúak. Az, hogy emellett, illetve részben ennek köszönhetően nagyobb vitalitást, jobb emésztést, stabilabb vércukorszintet is köszönhetünk nekik, csak hab a tortán.

Diófélék

A dió, mogyoró, mandula nagyszerű forrása a rostoknak, fehérjéknek, ásványi anyagoknak és antioxidánsoknak. Az omega-3 zsírsavak különösen fontosak a test egészséges működéséhez, különösen hasznos ilyen olajos magvakat választanod, ha nem állnak hozzád közel halak, melyek ezeket a zsírsavakat nagy mennyiségben tartalmazzák.

Áfonya

A finom, sötétlila gyümölcsök és hasonlóan más bogyós gyümölcsök is antioxidánsokkal vannak tele, amelyek segítenek az oxidatív stressz elleni küzdelemben. A kékes árnyalatúak pedig különösen hatékony típusú antioxidánsokat, polifenolokat tartalmaznak.

Köles

Ez az ősi gabona mostanában nagyon népszerűvé vált, és milyen jó is, hogy így történt, hiszen rostban, antioxidánsokban, növényi fehérjékben gazdag, sőt még gluténmentes is. A rost pedig lehetővé teszi, hogy előnyösen „tápláljuk” a bélflóra jó baktériumait, mely megnöveli a különböző gyulladáscsökkentő anyagok termelését.

Kefir

Ez a fermentált ital természetes probiotikumokat tartalmaz, élő baktériumokat, amelyek gazdagabbá és változatosabbá teszik a bélflórát. Az egészséges bélflóra egész testünkre pozitív hatással van, beleértve a jobb emésztést, az immunrendszer erősödését, a bőr egészségét is.

Étcsokoládé

Nem csak hogy nem bűn rendszeresen fogyasztani, de még hasznos is! Fontos, hogy magas kakaótartalmú étcsokoládét válasszunk, lehetőség szerint 85% körülit, és persze mértékkel együnk belőle, napi 1-2 kockát. Ha így teszünk, akkor antioxidánsokban, ásványi anyagokban, rostokban és gyulladáscsökkentő anyagokban gazdag desszerttel kényeztetjük magunkat.

via

Ez is érdekelhet Körömlakkok Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top