Egészséges elhagyni a melltartót a szakértő szerint

CS.Á. | 2024. Június 08.
A nőgyógyász azt mondja,, tévhit, hogy jelentősen megereszkednének a mellek, ha nem hordunk melltartót.

Egyre több nő dönt úgy, hogy elbúcsúzik a melltartóktól, helyette pedig a kényelemre és a természetességre szavaz. Ennek a döntésnek a kockázataként tartjuk számon, hogy így gyorsabban és látványosabban ereszkedik meg a mell, ezt azonban tévhitnek titulálta most egy szakértő.

Fotó: GettyImages

Dr. Lucky Sekhon nőgyógyász véleménye szerint a melltartómentes élet valójában számos előnnyel jár függetlenül akkor, hogy kinek milyenek a méretei. Míg a melltartó csökkentheti a véráramlást, kiütéseket és sebeket okozhat, addig elhagyása segíthet a vérkeringés javításában, a pórusok szabadon lélegzésében, csökkentve ezáltal többek között a bőrirritációt is. Javaslata alapján érdemes elsősorban csak a nagyobb mellű nőknek viselnie esztétikai szempontok helyett elsősorban azzal a céllal, hogy megtámassza a melleket, ezáltal pedig terhet vegyen le a hátizmokról.

Fontos szempont tehát elmondása szerint, hogy mérlegeljük az előnyöket és hátrányokat, ezt a ruhadarabot pedig funkcionálisan válasszuk ki a mell súlyának és szerkezetének támogatására a megfelelő méretben és fazonban.

via

Exit mobile version