nlc.hu
Életmód
5 éve nem hord melltartót, így néznek ki most a mellei

„5 éve nem hordok melltartót és a melleim hetykébbek, mint valaha”

Az amerikai nő állítja, 5 éve, mióta száműzte a kényelmetlen holmit a ruhatárából, a mellei hetykébbek, mint valaha.
„5 éve nem hordok melltartót és a melleim köszönik, jól vannak”

Nem a 182 ezer Tiktok-követővel rendelkező Kaylee az egyetlen, aki rájött, hogy a melltartó nem viselése, hosszú távon is jót tesz a testnek: különösen a Covid-járvány óta – amikor a tartós home office-nak köszönhetően jó pár mell szabadult fel világszerte – rengeteg felmérés, tudományos vizsgálat, kutatás foglalkozott ezzel a témával, de

jól tudja ezt minden olyan nő is, aki életében egyszer hordott már melltartót (egy percnél hosszabb időre).

Túl azon ugyanis, hogy a melltartó nem éppen a világ legkényelmesebb holmija (hogy is lehetne, miközben épp arra tervezték, hogy bizonyos testrészeinket megakadályozza a szabad mozgásban), a tartós viselés például akadályozza a rendes vérkeringést, az önvizsgálatot, ráadásul nem előzi meg azt sem, hogy a mellek megereszkedjenek. (Sőt, egyes kutatások szerint épp az ellenkezője történik.)

Szóval jobb nekünk nélküle. Ezt mondja egyébként Kaylee is, aki a meglehetősen népszerű videóiban időről-időre a mellek felszabadításáért küzd. Az amerikai influenszer, akit az első videói óta több mint 18 millióan néztek már meg, és aki eddig a pillanatig még sosem mutatta meg követőinek az arcát, a legutóbbi videóban már egészen addig merészkedett, hogy kijelentette: azok, akik állandó jelleggel hordják a melltartóikat, az egészségüket kockáztatják; hátproblémáik és lógó melleik lesznek.

„A melleim hetykébbek, mint valaha”

Nem okozunk meglepetés: a kijelentés komoly indulatokat gerjesztett melltartókon innen és túl is. Miközben a többség egyetért azzal, hogy a melltartó viselésének (úgy általában és különösen akkor, ha valaki rossz méretet választ) több hátulütője van, mint előnye, akadtak, akik megvédték a megosztó holmit.

Mellette szólhat például, hogy a melltartó támaszának a hiánya – főleg a nagyobb méretű mellek esetében – alaposan megterhelheti a hátat, és a testtartást is ronthatja. A szakértők pontosan emiatt sétához, vagy edzéshez külön javasolják is, hogy viseljünk melltartót. Emellett számos tanulmány született már azzal kapcsolatban is, hogy a melltartók segítenek korlátozni a Cooper-szalagok (vagyis a melleket a mellkashoz rögzítő szalagok) megnyúlását.

A videókból az mindenképp kiderül, hogy Kaylee immár 5. éve nem hord melltartót, ami érzése szerint nem, hogy nem rontott, de még javított is a mellei kinézetén.

A melleimet tartó izmok erősebbek, mint valaha, nincs szükségük extra alátámasztásra, hogy kellőképpen tartsák a kebleimet

– magyarázza, majd hozzáteszi, a tükörbe nézve hetykébbeknek látja őket, mint amikor még rendszeresen hordott melltartót. Kaylee felhívta a figyelmet arra is, hogy a meredező mellbimbók (amilyen az övé is) okozhat kellemetlenséget azoknak, akiknek alacsonyabb az önbizalma, de úgy véli, ez is olyasvalami, amit nem kell és nem is szabad elrejteni. 

Mi történik, ha egy hétig nem hordunk melltartót?

Nos, erre a kérdésre már nem Kaylee, hanem egy ausztrál újságíró, bizonyos Charlotte Willis kereste a választ, aki egy hétig magán kísérletezett, hogy aztán hosszú cikkben írja le a tapasztalatait. „A teszt minden szempontból átlagos héten volt: dolgoztam, metróztam, lifteztem, buliztam melltartó nélkül” – kezdi, majd bevallja azt is, az első néhány nap észrevett néhány furcsa pillantást, ám ezek a hét második felére eltűntek.

A hét közepétől végre elkezdtem élvezni az újonnan jött szabadságot, és innentől kezdve már a ruháim se okoztak több csalódást. Akármit húztam is magamra, a melleim jól mutattak benne

– írta az újságíró, aki emellett pontokba szedte azt is, milyen fizikai változásokat tapasztalt az egy hét során:

  • egész nap elkísér az a felszabadító érzés, amit akkor érzel, amikor ledobod a melltartód,
  • javul a keringésed,
  • hihetetlen önbizalmad lesz (pláne, ha azon kapod a kollégáidat, hogy azon tanakodnak van-e rajtad melltartó, vagy sincs),
  • rájössz, hogy a megereszkedett mell is lehet gyönyörű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top