nlc.hu
Trend
Jégkocka az arcra? Filléres és hűsítő trükkel lehetsz még szebb!

Jégkocka az arcra? Filléres és hűsítő trükkel lehetsz még szebb!

Nem kell vagyonokat költened ahhoz, hogy ragyogóbbá, üdébbé és szebbé tedd a bőröd! A jégkocka szuper segítség ebben.

Az egyre növekvő kánikulában minden porcikánk hűsítésre vágyik, ehhez pedig van egy jó hírünk: a jég nem csak abban segít, hogy kevésbé olvadjunk el a hőségben, hanem abban is, hogy közben remekül nézzünk ki. Mutatjuk, mi mindenre jó!

  • Gyulladáscsökkentés: az alacsony hőmérséklet összehúzza az ereket, csökkenti a gyulladást és a vörösséget, kifejezetten jó hatással van a bőrre pattanások és aknék esetén.
  • Pórusok összehúzása: a jég segít összehúzni a pórusokat, így a bőr simábbnak és egyenletesebbnek tűnik.
  • Vérkeringés javítása: a hideg stimulálja a vérkeringést, ami ragyogóbb és egészségesebb arcbőrt eredményez.
  • Duzzanat és szem alatti táskák csökkentése: segít a duzzanatok és a szem alatti táskák csökkentésében, mivel a hideg hatására összehúzódó erek csökkentik a folyadék felhalmozódását.
Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Így használd a jeget!

Jégkockák

A legegyszerűbb módja a jég alkalmazásának, ha egy tiszta jégkockát közvetlenül a bőrre helyezünk. Először csomagoljuk be a jégkockát egy vékony, tiszta kendőbe vagy papírtörlőbe, majd masszírozzuk a jégkockával az arcot körkörös mozdulatokkal, különös figyelmet fordítva a problémás területekre, mint például a pattanások vagy a duzzadt szem alatti részek. Ez a módszer segít a pórusok összehúzásában, a bőr felfrissítésében és a gyulladás csökkentésében.

Jéggel Készített Arctonik

Az arctonikok hatékonyságát növelhetjük, ha jeget adunk hozzájuk. Készítsünk egy gyógynövényes főzetet például kamillából vagy zöld teából, és fagyasszuk le jégkockatartóban. Ezeket a jégkockákat használhatjuk arctonik helyett, közvetlenül a bőrre dörzsölve őket. A gyógynövények jótékony hatásai így közvetlenül a bőrbe jutnak, és a hideg hatása tovább fokozza a tonizálást és frissítést.

Jégmasszázs

A jégmasszázs egy rendkívül hatékony módszer a bőr felfrissítésére és revitalizálására. Használjunk jégkockákat vagy jéghengereket a masszázshoz. Masszírozzuk a jeget az arcra és a nyakra körkörös mozdulatokkal, amely segít javítani a vérkeringést, összehúzni a pórusokat és feszesíteni a bőrt. A jégmasszázs különösen hatásos lehet reggel, hogy friss és élénk arcbőrrel kezdjük a napot.

Jég- és arcpakolások kombinálása

Az arcpakolások hatékonyságát is növelhetjük, ha jeget használunk hozzájuk. Miután felvittük az arcpakolást, masszírozzuk a bőrünket jégkockával. Ez segít a hatóanyagok mélyebb bejutásában és fokozza a pakolás frissítő hatását. Különösen hatásos lehet ez a módszer zsíros vagy kombinált bőr esetén, mivel a hideg segít szabályozni a faggyútermelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top