nlc.hu
Trend
Borotválod a lábad? Ezek a legnagobb tévhitek!

Borotválod a lábad? Ne aggódj, nem lesz vastagabb és sűrűbb tőle a szőröd!

Sötétebb, sűrűbb, vastagabb lesz a szőröd, ha borotválni kezded? Tévedés. Megcáfoljuk a tévhiteket.

Ha nyár, akkor lenge ruhák és rövidülő szoknyák – ha rövid szoknyák, akkor pedig aktívabb szőrtelenítés. Kétségtelen, hogy leginkább ez az évszak a sima lábak szezonja. Az epilláláshoz vagy villanófényhez képest a borotva nyújtja a legkevésbé tartós megoldást, mégis gyakran ez a leginkább kézenfekvő, különösen akkor, amikor gyorsan kell cselekednünk. Megfelelő előkészületekkel és bőrápolással ráadásul az égvilágon semmilyen problémát nem okoz ez az eljárás, segítünk eloszlatni néhány tévhitet, amelyen fölösleges bármelyikünknek is aggódnia.

1. A borotválkozás miatt a szőr sűrűbbé és erősebbé válik

Valójában a borotválkozás csak a szőr külső részét távolítja el, és nem befolyásolja a szőrtüszők szerkezetét vagy a növekedés sebességét. Az újonnan kinövő szőr élesebb végű lehet, ezért tűnik sűrűbbnek és vastagabbnak .

2. A gyakori borotválkozás tartósan károsítja a bőrt

Ha megfelelő borotvát és borotvahabot használunk, valamint megfelelően hidratáljuk a bőrt borotválkozás után, a bőr tartós károsodása elkerülhető. Figyelj oda, hogy kellőképpen felpuhítsd bőröd és szőrszálaidat a borotválás előtt, majd az egész művelet végén ne mulassz el testápolót használni, így nem kell majd aggódnod.

3. A szőrszálak gyorsabban nőnek vissza, ha gyakran borotválkozunk

A borotválkozás nem gyorsítja a szőrnövekedést. A szőrszálak növekedési sebessége genetikailag meghatározott és nem változik a borotválkozás gyakoriságától.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

4. A borotválkozás növeli a bőr szárazságát

A borotválkozás önmagában nem okoz bőrszárazságot, olyankor tapasztalhatsz ilyesmit, ha nem használsz borotvahabot vagy hidratálót.

5. Borotválkozni zuhany alatt érdemes

Bár sokat segít, ha zuhanyzás közben intézed a borotválást, hiszen így könnyebben puhíthatod a penge használata előtt a bőrt, valójában megfelelő borotvahab vagy -gél alkalmazásával nem szükséges beállnod a tus alá.

6. A borotválkozás eltávolítja a barnaságot

A borotválkozás nem távolítja el a mélyebb rétegekben lévő pigmenteket, így a barnaság megmarad. Az elhalt hámsejtek eltávolítása viszont frissebbé és ragyogóbbá teheti a bőrt.

7. A borotválkozás elősegíti a pattanások kialakulását

A helytelen borotválkozási technika vagy a nem megfelelő higiénia okozhat pattanásokat. Azonban megfelelő előkészületekkel és utókezeléssel ez elkerülhető. Még jobban csökkentheted a begyulladt szőrtüszők és a pattanások kialakulásának esélyét, ha rendszeresen használsz bőrradírt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top