nlc.hu
Trend
Kínai csomagküldő cégek megvámolása

Kegyetlenül visszaeshet a Shein és a Temu forgalma egy új szabály miatt

Eddig egy vámmentes kiskaput használt ki a Shein, mostantól szigorít az EU.

A kínai kereskedők által kihasznált adókulcsok megszüntetésére irányuló brüsszeli lépés veszélyeztetheti az online kiskereskedők importját és a Shein fast-fashion kereskedő cég londoni tőzsdére lépését is – írja a The Guardian

A Shein és a Temu egy kiskapu révén

vámmentesen ömleszti rá alacsony értékű termékeket az EU-ra. Az EU-ban az illetékküszöb 150 euró, az Egyesült Királyságban pedig 135 font. Ez lehetővé teszi a Sheinhez hasonló kiskereskedők számára, hogy a tengerentúlról közvetlenül az uniós végfelhasználóknak szállítsák ki termékeiket, importvám fizetése nélkül.

Kegyetlenül visszaeshet a Shein és a Temu forgalma egy új szabály miatt

A kínai postaköltségek állami támogatása miatt 

az ottani székhelyű cégeknek eleve jobban megéri az olcsó árukat légi úton szállítani. Az Európai Bizottság javaslata szerint a 150 euró alatti értékű csomagok esetében nincs többé mentesség. A javaslatot először az Európai Parlamentnek kell megvitatnia és elfogadnia, akár már ebben a hónapban. 

Tavaly 2,3 milliárd darab, 150 eurós vámmentes értékhatár

alatti termék érkezett be az EU-ba amit az uniós államokat irányító politikusok szeretnének megvámolni. Az online kiskereskedőktől származó behozatal az előző évhez képest több mint kétszeresére, több mint 350 ezres tételre nőtt áprilisban, ami háztartásonként majdnem két szállítmányt jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top