nlc.hu
Trend
Elárverezték Leia hercegnő arany bikinijét

60 milliót fizettek Leia hercegnő arany bikinijéért

Az arany bikini annak idején rengeteg kritikát kapott, ám kétségkívül a Star Wars-filmek egyik legikonikusabb relikviája.

175 ezer dollárért, vagyis átszámítva nagyjából 60 millió forintnak megfelelő összegért kelt el Leia hercegnő arany bikinije az amerikai Heritage aukciós ház árverésén. Az ikonikus jelmezt Carrie Fisher a Jedi visszatér című részben viselte. 

Leia hercegnő arany bikinije

Fotók: Profimedia

Az összesen hét elemből álló outfitet Richard Miller tervezte, aki a Star Wars alkotója, George Lucas által alapított vizuális effektusokkal foglalkozó cég, az Industrial Light & Magic főszobrásza volt.  

Az öltözéket, mely a Star Wars-filmekből fennmaradt egyik legikonikusabb relikvia, annak idején rengeteg kritika érte, mondván, hogy szexualizálja a színésznőt.

Carrie Fisher maga sem érezte kényelmesnek a jelmezt, amiről 2016-ban bekövetkezett halála előtt nem sokkal egy interjújában így beszélt:  „Amikor George Lucas megmutatta a ruhát, azt hittem, viccel, és nagyon ideges lettem. Nagyon egyenesen kellett ülnöm benne, mert nem lehettek ráncok az oldalamon.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top