nlc.hu
Trend
A tojás a bőrápolás rejtett gyöngyszeme

A tojás a bőrápolás rejtett gyöngyszeme

Nagyobb kincs lapul a hűtődben, mint gondolnád: a tojás valódi kincset ér bőrödnek és hajadnak is!

 A konyhában mindennapos hozzávaló, a tojás, valójában a szépségápolás titkos fegyvere lehet. Ragyogó bőrt és erős hajat varázsolhatsz a segítségével, mutatjuk, hogy hogyan.

Bőrfiatalítás tojásfehérjével

A tojásfehérje rendkívül gazdag proteinben és vitaminokban, amelyek feszesítik és tonizálják a bőrt. Egy egyszerű tojásfehérje-maszk segíthet csökkenteni a pórusok méretét és simává varázsolni az arcbőrt.

Válassz szét egy tojásfehérjét a sárgájától, enyhén verd fel, majd egy ecsettel kend arcodra. Hagyd megszáradni 15-20 percig, ezután langyos vízzel öblítsd le. Heti egyszeri alkalmazásával arcbőröd simább és feszesebb lesz.

Mélyhidratálás tojássárgájával

A tojássárgája gazdag lecitinben és zsírsavakban, amelyek mélyen hidratálják és táplálják a bőrt. Ideális a száraz és dehidratált bőr kezelésére.

Keverj össze egy tojássárgáját egy evőkanál mézzel, vidd fel a keveréket az arcodra és hagyd hatni 20 percig. Langyos vízzel mosd le. Kéthetente ismételd meg, hogy bőröd puhább és hidratáltabb legyen.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Hajerősítés tojásos hajpakolással

A tojásban található protein segít megerősíteni a hajat és megelőzni a töredezést. Egy tojásos hajpakolás csodákat tehet a haj szerkezetével és fényével.

Keverj össze két tojást fél csésze olívaolajjal, oszlasd el keveréket a hajtövektől a hajvégekig, majd fedd be hajad egy zuhanysapkával és hagyd hatni 30 percig. Alaposan mosd ki a hajad samponnal. Havi egyszer alkalmazd, és hajad erősebbé, fényesebbé válik.

Bármelyik típusú tojásos kezelést is választod, fontos, hogy mindig friss tojást használj, és figyelj bőröd reakcióira is. Egy kis konyhai varázslattal bármikor friss és ragyogó külsőt varázsolhatsz magadnak. Szépségápolás tojással? Miért is ne!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top