nlc.hu
Trend
Cáfolja a kortizol-arc mítoszát a szakértő

Cáfolja a kortizol-arc mítoszát a szakértő

Teljes átverés az egyik legújabb őrület, emberek tömegei pedig komoly pénzeket költenek el miatta.

A közösségi médiában terjedő új trend szerint a stressz miatti magas kortizolszint okozza a kerek arcot, számtalan wellness influenszer pedig azt állítja, hogy életmódbeli változtatásokkal mindez megváltoztatható. Javasolják többek közt a higított almaecet fogyasztását, arcjógát és zöld teát, de elsősorban többnyire olyan táplálékkiegészítőket és csodaszereket, melyeket ők maguk forgalmaznak vagy reklámoznak. Ilyen termék például a szinte csodaszerként hirdetett “hormonegyensúlyozó tea”, melyet állítólag az egyik Tiktoker kimondottan a kortizol-arc kezelésére fejlesztett ki.

Dr. Cristina Psomadakis, londoni bőrgyógyász szerint ez a trend azonban valójában olyasmit próbál kontrollálni, amire nincsen ráhatásunk, méghozzá a kerek arcot. A doktornő a New York Timesnak elmondta, hogy a trendben felbukkanó egyéb tüneteket pedig számos tényező magyarázhatja, nem csak egyedül a kortizol. Hozzátette, hogy a kortizol szintje természetesen ingadozik, és a szervezet általában képes szabályozni azt.

@cortisol.mama Heres why cortisol triggers a puffy/inflamed face👇🏻 Cortisol can increase blood sugar levels which can lead to stubborn fat and moon shaped face! Cortisol can trigger insulin resistance to occur at a cellular level which can lead to increased stubborn belly fat and moon shaped face! Excess cortisol production can suppress your progesterone levels and increase estrogen levels which can cause bloating and water retention. If your struggling you need to regulate your cortisol with specific strains of bacteria to release inflammation, bloat, and stubborn fat. Comment “cortisol” for my natural protocol thats helped me get this transformation! #cortisol #howtolowercortisol #cortisolmocktail #stresshormones #healyourgut #inflammation #moonface #puffyface #inflammationrelief #hormones #hormoneimbalance ♬ 오리지널 사운드 - minlee 민리

A bőrgyógyász arra is felhívja a figyelmet, hogy a neten terjedő átalakulások többsége valójában súlygyarapodás vagy -csökkenés következménye, a testsúly változásával pedig természetesen együtt jár az arci zsírpárnák változása is. Ha pedig valakinek valóban abnormálisan magas a kortizolszintje, azt többnyire gyógyszeres szteroidos kezelések mellékhatása okozza, nem pedig az egyszerű, hétköznapi stressz.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top