nlc.hu
Trend
Természetes módszer a hosszú, dús szempillákért

Ez a legjobb természetes módszer a hosszú, dús szempillákért

Gyönyörű lesz a tekinteted, ha odafigyelsz ezekre a részletekre.

A hosszú, dús szempillák vonzóvá teszik a tekintetet, éppen ezért nem meglepő, hogy sokan keresik a módját, hogyan érhetik el ezt a hatást mesterséges beavatkozások nélkül. Szerencsére a természet adta lehetőségek között több hatékony módszer akad, amelyek segítségével szempilláink egészségesebbé, erősebbé és szebbé válhatnak. 

Táplálkozás

Minden szépség belülről fakad, ez alól a szempillák sem kivételek. Fontos, hogy étrendünkben megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag szerepeljen. Különösen fontosak a B-vitaminok, az E-vitamin, valamint a vas és cink, melyek hozzájárulnak a haj és a szempillák egészségéhez is.

Szempillaápoló olajok

Természetes olajok, mint a ricinusolaj, az argánolaj, vagy a jojobaolaj rendszeres használata segíthet a szempillák növekedésében és erősítésében. Egy tiszta szempillaspirál kefére csepegtetve este óvatosan vigyük fel a megtisztított szempillák tövére. A ricinusolaj különösen jól ismert a hajnövekedést serkentő tulajdonságairól.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Sminklemosás

A szempillaspirál túlzott használata, különösen a vízálló változatok, ronthatják a szempillák állapotát. Próbáljuk meg minimalizálni a sminkelést, és mindig alaposan távolítsuk el a sminket, hogy ne terheljük feleslegesen a pillákat.

Szempilla- és szemkörnyékápolás

Használjunk szemkörnyékápoló krémeket, amelyek nemcsak a bőrt, hanem a szempillákat is ápolják. Keressünk olyan termékeket, amelyek peptideket, keratint vagy kollagént tartalmaznak, ezek segíthetnek a szempillák megerősítésében és táplálásában.

Masszázs

A szemkörnyék finom masszírozása serkenti a vérkeringést, ami elősegítheti a tápanyagok szempillákhoz való eljutását, ezáltal támogatva azok növekedését és egészségét. Törekedjünk ugyanakkor a lágy, finom mozdulatokra, vigyázzunk, hogy nagyon óvatosan bánjunk a szemkörnyék érzékeny bőrével.

Elegendő pihenés és hidratáció

A kellő mennyiségű alvás és a megfelelő hidratáció elengedhetetlen a szervezet minden funkciójának, így a szempillák növekedésének támogatásához is. A dehidratált szervezetben a haj és szempillák is törékenyebbé válnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top