Ezért nem viseli soha Diana hercegnő kedvenc tiaráját Katalin hercegné

nlc | 2024. Szeptember 04.
A lenyűgöző Spencer-tiara Diana hercegnő kedvenc fejdísze volt, ám számos más ékszerével ellentétben ezt egyik menye sem viselte soha.

Lady Diana számos híres ékszerét viselte már Katalin hercegné, de Meghan Markle is, azonban a néhai walesi hercegné ikonikus fejékét, a Spencer-tiarát egyikőjükön sem láthattuk még sosem. Ennek pedig megvan az oka.

Az ezüstben fekvő gyémántokkal és virágokat formáló arany szálakkal díszített Spencer családi tiara több ékszerből állt össze, többször átalakították és csak 1935-ben nyerte el végleges formáját. Diana legkedvesebb tiarája volt mind közül: ezt viselte az esküvőjén és a későbbiekben is, számos további alkalommal. 

Diana hercegnő, fején a Spencer-tiarával (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Diana még halála előtt rendelkezett arról, hogy ékszerei a fiaira szálljanak és az ő majdani feleségeik viseljék azokat. A Spencer-tiara azonban mindvégig a Spencer família birtokában volt és maradt is,  Diana annak idején az édesapjától vagy a testvérétől kapta kölcsön azt. Az ékszer tulajdonosa jelenleg is Charles Spencer, aki majd a fiára, Louis Spencerre hagyja azt, a családi birtokkal együtt. 

Bár Charles Spencer saját belátása szerint kölcsönadhatná a tiarát akár Katalinnak, akár Meghannek, ők az esküvőjükön és más nyilvános megjelenéseiken is az uralkodóház birtokában lévő tiarákat viselték, a Spencer-tiarát ugyanis nem veszik figyelembe királyi tiaraként. 

A fejéket még Diana életében a testvérei Jane és Sarah is viselték az esküvőjükön, a hercegné halála óta  pedig az unokahúga, Celia McCorquodale tűzte csak fel azt, 2018-ban, szintén a házasságkötésekor. 

via

Exit mobile version