nlc.hu
Trend

A Szerelmi kötés tiarájának története

A királyi család Szerelmi kötés tiarájának 200 éves története van

Van egy tiara a brit királyi családban, aminek története az 1820-as évekig nyúlik vissza. Ez az a bizonyos Szerelmi kötés tiara (Cambridge Lover's Knot tiara), amely oly sokszor feltűnt Diana fején, most pedig Katalin hordja.
Diana hercegnő és II. Erzsébet

A feljegyzések szerint az eredeti tiarát 1818-ban Augusta von Hessen-Kassel hercegnő kapta nászajándékba, amikor hozzáment Adolphus cambridge-i herceghez. 1858-ben Augusta a lányának ajándékozta a tiarát. Az ő unokahúga volt a későbbi Mária királyné, aki gyakran megcsodálta az egyedi, pazar ékszert, s imádatának hangot is adott. Bármennyire is dicsérte a tiarát, azt nem ő, hanem egy másik családtag örökölte, aki aztán pénzzé tette az értékes családi ékszert. 1913-ban Mária már brit királynő volt, amikor kitalálta, hogy megszerzi a tiarát, ám nem járt sikerrel. Eldöntötte hát, hogy elkészítteti a pontos mását, s megbízást adott a Garrard ékszerkészítő háznak.  Ez a “replika” ragyogott Mária, Erzsébet és Diana fején, és ezt hordja nagy szeretettel Katalin hercegné is.  Diana egyébként a házassága alkalmából örökölte meg a királynőtől. 

A királyi család  Szerelmi kötés tiaráján 19 csepp alakú gyöngyszem van – mindegyik egy szív alakú gyémántokkal kirakott hurokra van erősítve, melynek alján ott a csomó: a tiara névadó eleme. Ám az eredeti diadémon 38 gyöngy csüngött. Az eredeti diadém egy német nemesi családhoz került, és ami még meglepőbb, hogy annyi embernek megtetszett ez a különleges ékszer, hogy feljegyzések szerint öt hasonló tiara is készült az elmúlt évszázadban.

Nézd meg galériánkban az eredeti tiarát, és a királyi család verzióját!

A Cambridge tiara története
Megnézem
Összes kép (6)

Koronák, diadémok, tiarák:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top