nlc.hu
Trend
Ez történne, ha többé nem vágatnál a hajadból

Ez történne, ha soha többé nem vágatnál a hajadból

Ha hosszú hajat szeretnél növeszteni, nem jó módszer, ha teljesen felhagysz a hajad rendszeres vágatásával.

Azt, hogy milyen gyakran van szükségünk hajvágásra, többtényező is befolyásolja, így a hajtípus, a haj állapota és növekedésének gyorsasága, de persze a frizura is. A fodrászok általánosságban azt ajánlják, hogy rövid haj esetén 6 hetente, hosszabb frizura esetén, vagy akkor, ha épp növesztjük a hajunkat, legalább 12 hetente vágassunk. De mi történne akkor, ha egyszer s mindenkorra felhagynánk a hajvágással?  

Hosszú haj

Illusztráció: Getty Images

„Ha nem vágatod le a hajad, úgy tűnhet, leáll a növekedése Ennek az az oka, hogy ahogy a hajvégek öregednek és töredeznek, a töredezések elkezdenek felfelé haladni a hajban.A hosszú hajúak ezért érezhetik úgy, hogy ugyanolyan hosszúságú marad a hajuk, mivel a hajvégek hasonló helyen törnek el” – magyarázta a vegamour.com-nak Emiliano Vitale ausztrál fodrász. 

Extrém esetekben persze előfordulhat, hogy valaki hajvágás nélkül akár több méter hosszú meg tudja növeszteni a haját, ehhez azonban rendkívül ritka genetikai adottságok szükségeltetnek. A leghosszabb hajkorona Guinness-rekordját jelenleg az ukrán Aliia Nasyrova tartja, akinek az idén február 25-i, hivatalos méréskor 257.33 centiméter hosszú volt a haja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top