nlc.hu
Trend
Szúrós pulóver puhává tétele

Szúrós a pulóvered? Így teheted puhává

A szúrós pulóvereket sem kell a gardrób mélyére száműzni. A most következő módszerekkel könnyedén kellemes tapintásúvá teheted őket.

Talán a te ruhásszekrényedben is lapul egy vagy akár több olyan pulóver is, melyeket azért nem szívesen viselsz, mivel az anyaguk kellemetlen, szúrós, viszketést okoz, esetleg kiütéses is lesz tőlük a bőröd. Leggyakrabban a szorosabb szövésű gyapjú, például merinó, de más típusú szálak, többet között a nejlon is okozhatnak ilyen irritációt, különösen akkor, ha a bőröd egyébként is érzékeny, ekcémára hajlamos. Többféle megoldás is létezik azonban arra, hogy a szóban forgó pulcsikat puhábbá varázsold. Íme a módszerek!

Viszketés

Illusztráció: Getty Images

Fagyasztás

A pulóvert helyezd egy műanyag tasakba és tedd be a fagyasztóba 3-4 órás időtartamra. Miután kivetted, hagy szobahőmérsékleten – nem tűző napon – kiolvadni. Ennek eredményeképp a szorosabb szövésű szálak is puhábbá, lágyabbá válnak.

Ecet és hajbalzsam

Az ecetről köztudott, hogy sokoldalúan használható a háztartásban, többek között a szúrós pulóverek felpuhítására is. A ruhadarabot tedd egy lavórba vés engedj rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd adj hozzá egy bögre fehér ecetet! Ebben áztasd negyed órán keresztül! Ezek után öntsd le róla az ecetes vizet és masszírozz a pulóverbe hajbalzsamot! Hagyd hatni fél órán át, majd alaposan öblítsd ki! A holmit eztán fektesd egy lapos felületre terített törölközőre és hagyd megszáradni!

Glicerin

A glicerin szintén bevethető a szúrósság ellen. A pulóvert tedd egy lavór hideg vízbe, majd keverj bele egy evőkanálnyi glicerint és némi öblítőt! Alaposan nyomkodd át a ruhadarabot, majd hideg vízzel öblítsd ki és hagyd megszáradni!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top