nlc.hu
Trend
Teljes tévedésben voltál a hajvágást illetően!

Teljes tévedésben voltál a hajvágást illetően! Elmondjuk, miért…

Jó, ha továbbra is szeretjük az ollót. De nem mindenre jó, amire ígérték.

Számtalan alkalommal hallottuk már, hogy a haj rendszeres vágása felgyorsítja a haj növekedését. Ez az elképzelés gyakran felbukkan a szépségiparban és a közösségi médiában is, azonban van egy rossz hírünk: mindez csupán tévhit. A haj a hajgyökerekből nő, nem a végektől, így a vágás önmagában nem befolyásolja a növekedés ütemét.

Miért fontos mégis a vágni?

Bár a hajvágás nem gyorsítja a növekedést, segít eltávolítani a töredezett végeket, ami egészségesebbé teszi a hajat. A sérült végek eltávolítása megelőzi a további károsodást és lehetővé teszi, hogy a haj vastagabbnak és egészségesebbnek tűnjön.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Van mégis megoldás?

Ha a haj növekedésének serkentése a cél, a táplálkozásban és az életmódban kell változtatásokat eszközölni. A szakértők szerint megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása a kulcs, és segítségünkre lehet a kollagén is a haj és a bőr regenerálódásában.

És ami még nagyon fontos…

Fontos odafigyelnünk fejbőrünk egészségére is, hiszen a fejbőr állapota közvetlen hatással van a haj növekedésére. A fejbőr tisztántartása és megfelelő hidratálása elengedhetetlen, hogy a hajgyökerek megfelelően működjenek, és a hajszálak egészségesen növekedhessenek.

Az ollótól tehát ne várj csodát, ha hosszabb hajra vágysz. A rendszeres vágás viszont segít fenntartani a haj egészségét, amely hosszú távon hozzájárulhat a szebb, egészségesebb haj eléréséhez.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top