nlc.hu
Trend
Skorpió a Shein-es csomagban

Élő skorpió mászott elő a Sheinről rendelt csomagból

Más is volt a népszerű webáruháztól érkezett csomagban, mint amit a fiatal lány megrendelt. Egy élő skorpió.

A brit Sofia Alonso-Mossinger a Shein webáruházból rendelt magának egy pár csizmát. Amikor megkapta és bontani kezdte a csomagot, arra lett figyelmes, hogy a lábbelit rejtő műanyag tasakban valami megmozdul: egy élő skorpió volt az. 

„Úgy érzem, nincs gondom a pókokkal és hasonlókkal, de ijesztő volt a szobámban lenni egy ismeretlen skorpióval” – idézte fel a fiatal lány. 

A 18 éves egyetemista felsikoltott ijedtében, mire a lakótársa rémülten szaladt át hozzá. Az első gondolatuk az volt, hogy el kellene pusztítani a skorpiót, ám arra jutottak, hogy ez nem a leghumánusabb megoldás, ezért a másik lakótársuk, aki zoológiát tanul, egy edényfogó segítségével egy műanyag dobozba helyezte az állatot. Ezek után egy nedves konyharuha segítségével inni adtak neki és egy kártyát is tettek mellé a dobozba, ami alá elbújhat. 

Kínai skorpió

Kínai skorpió (Fotó: Wikipedia)

Mint mondták, a leginkább idegtépő az volt, hogy fogalmuk sem volt, mennyire lehet mérgező az állat csípése.

Az egyetemisták felvették a kapcsolatot a brit Nemzeti Hüllőjóléti Központtal, ahonnan néhány órán belül el is küldtek egy szakembert, aki begyűjtötte a skorpiót. Mint kiderült, az állat egy Olivierus martensii, vagyis egy kínai skorpió, melynek a csípése potenciálisan ugyan életveszélyes lehet, azonban egy átlagos felnőttnek legfeljebb rosszullétet okoz.

A történetek után a lány panaszt tett a Sheinnél. A cég közleményt adott ki, melyben az áll: vizsgálatot folytattak le az ügyben, mely során munkatársaik ellenőrizték a szóban forgó szállítmány csomagolási folyamatát, valamint a raktárban lévő árukat is, és megerősítették, hogy minden szabványos működési folyamatot betartottak. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top