Röhejes nadrág jöhet divatba jövőre

nlc | 2024. Október 17.
Meglehetősen bizarr megjelenést kölcsönöz az a nadrág, melyet több neves márka is szeretne divatba hozni jövőre.

A közelmúltban zajlott divatheteken több híres divatház, így a Loius Vuitton, a Coperni és a Bottega Veneta 2025-ös tavaszi-nyári kollekciójában is felbukkantak a felemás szárú nadrágok

Az aszimmetrikus holmik divatja több szezon óta az egyik legmeghatározóbb irányzat, ám eddig a nadrágokon éreztette legkevésbé a hatását. Frida Tordhag, a Heuritech trendelőrejelző vállalat elemzője azonban a Vogue Business-nek elmondta: az aszimmetrikus szárú nadrágok trendje a no pants irányzathoz vezethető vissza, ugyanis ennek köszönhetően az öltözék alsó része vált az outfit főszereplőjévé.

„Érdekes, mert borzongató” – jellemezte a felemás szárú nadrágokat Jalil Johnson stylist a Dazed riportjában. Hozzátette: szerinte az ilyen nadrágokat magassarkúval vagy magassarkú csizmával kell viselni, és blézerrel is jól mutat majd.

Felemás szárú nadrágok a kifutón (Fotó: Profimedia)

„Úgy gondolom, hogy ez a formafeltárás túlmutat az aszimmetrián. A felemás szárú nadrág a hosszúnadrág és a rövidnadrág hibridje, és arra számítok, hogy a hibrid stílusok továbbra is növekedni fognak a kifutón és azon kívül is” – vélekedett Agus Panzoni trendelőrejelző.

A felemás szárú nadrág egyébként nem számít abszolút újdonságnak: Ivan Frolov ukrán divattervező, a Frolov márka alapítója például már több szezon óta készít hasonló nadrágokat, de a stílus felbukkant már az Eckhaus Latta és a Puppets and Puppets korábbi kollekcióiban is.

A szakértők szerint ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy a trend gyorsan és tömegesen elterjedne. Alix Morabito, a francia Galeries Lafayette értékesítési igazgatója a Vogue-nak úgy nyilatkozott: szerinte ennek a ruhadarabnak első látásra nincs kereskedelmi potenciálja.

via

Exit mobile version