Trend

Vinnéd a gyereked is? – tanácsok kisgyerekes fesztiválozóknak

Sokan értetlenül bámulnak azokra a szülőkre, akik egy zsúfolt és zajos zenei fesztivál forgatagába magukkal viszik a kisgyereküket is. Pedig nem feltétlenül rossz az egy gyereknek, ha megfelelő felszerelést is hoznak mellé…

 

Vannak gyerekek, akik ki nem állhatják a nagy tömeget, mások pedig kifejezetten élvezik, és még a hangos zene sem bántja őket. Egyedül a szülők tudják, hogy mit bír a csemete, úgyhogy nem kell rögtön elítélni azt, aki kisgyerekkel a karján vagy babakocsit tologatva vonul be a nagy nyári zenei fesztiválok valamelyikére. Ha te is szeretnéd magaddal vinni a gyereked, akkor jó, ha felkészülsz pár extra dologgal annak érdekében, hogy neki és neked is élvezetes legyen a buli.

Vinnéd a gyereked is? – tanácsok kisgyerekes fesztiválozóknak

Fülvédő-zajvédő

A kisgyerekek füle sokkal érzékenyebb a felnőttekénél. Nélkülözhetetlen, hogy legyen nálad ezért fülvédő, mégpedig olyan, ami méretben is megfelel, és jó zajszigetelő. Hosszú távon még akkor se tedd ki a gyereked nagyobb zajnak, ha nem mutatja jelét annak, hogy zavarnák az erős hangok, és időről időre tedd rá a fülvédőt. A füldugó nem biztos, hogy jó megoldás a zajvédő helyett, mert egy pici gyereknél könnyen okozhat fülgyulladást is.

Összehajtható szék, háti hordozó

Ha gyerekkel fesztiválozol, akkor fel kell készülnöd arra, hogy ha kifárad, akkor cipelned kell, vagy le kell ültetned valahova pihenni. Egészen kicsire összecsukható hordozható székek is vannak már ilyen célra, de ez önmagában nem elég: legyen nálad egy olyan mellre vagy hátra szerelhető heveder is, amibe beleültetheted a gyereket, ha elfáradt. Mivel neked is fárasztó lesz majd állandóan cipelni, ezért akkor is vigyél összecsukható széket, ha van nálad heveder.

Vinnéd a gyereked is? – tanácsok kisgyerekes fesztiválozóknak

Pottyantós edény a sátor mellé

Erre sokan nem gondolnak, pedig óriási haszna van. Éjjel nem kell fejlámpával botorkálni a sátrak között egy kisgyerekkel – rosszabb esetben nyakig sárban gázolva – hogy elérjétek a vécéket, amik higiénés állapota ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő, és ezen kívül felnőttekre van méretezve. Egy lezárható tetejű edény a sátor mellett viszont minden ezzel kapcsolatos gondotokat megoldja, és óvja a tábor tisztaságát is…

Szemtakaró

Nem biztos, hogy olyan sátorhelyet találtok majd, ahova éjszaka nem vetül lámpák fénye. Ha az éjszakai fény zavarja a gyerek pihenését, akkor mindenképpen vigyél magaddal szemtakarót. Nagyon sok problémát megelőzöl ezzel: a gyereked másnap nem lesz kialvatlan és nyűgös, ami nagyban hozzájárul a te felhőtlen szórakozásodhoz is.

Víz

A kisgyerekek nagyon hamar kiszáradhatnak, és észrevétlenül kerülhetnek a dehidratáltság kritikus állapotába. Mindig legyen nálatok ezért egy kulacs víz – ez alapszabály!

Nedves törlőkendők

A nedves törlőkendővel könnyen felfrissítheted és letisztíthatod a gyereked arcát, kezét vagy más testtájait, ha szükség van rá. Az egyik legpraktikusabb dolog, amit eddig kitaláltak kisgyerekes szülőknek – semmiképpen ne hagyd otthon!

Gumicsizma gumipapucs

Ne is próbálkozz utcai cipővel a gyerekeknél, mert ez nagyon gyorsan tönkremegy, és nem is praktikus egy fesztiválon, hiszen egy kis tócsa, egy kevés eső elég hozzá, hogy átázzon, és ettől felfázzon a gyerek. A legjobb egy alacsonyabb szárú gumicsizma, amit időről időre levesztek, hogy szellőzzön a gyerek lába, ha pedig hidegre fordul az idő, hosszabb, vastagabb zoknit húztok bele.

Száraz váltóruha a hátitáskában

Egy száraz váltás ruha mindig legyen nálatok, akárhova is indultok a fesztiválon. Egy kisgyerek, ha megázik az esőben, vagy más miatt vizes lesz, és az idő éppen nem napsütéses és forró,  könnyen megfázik akár percek alatt is. Egyéb balesetek is történhetnek ezen kívül még egy gyerekkel az öv alatti tájékokon, ami miatt végképp indokolt, hogy legyen nálatok egy komplett váltás ruha.

Fejvédő

A legfontosabb ruhadarab egy kisgyereknél nyáron a fejvédő: nélküle nagyon könnyen hőgutát kaphat a tűző napon. Jó nagy karimájú, vastag, UV-álló anyagból készült kalapot válassz, mert ez védi a nyakát és vállait is a leégéstől. Semmiképpen ne feledkezz meg róla!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top