TV-sztárok

Miért retteg Gesztitől az X-Faktor nagy visszatérője?

Régi arc tűnt fel tegnap este az X-Faktor 2011-es szériájában. Muri Enikő tavaly már megmérettette magát, a Mentorok Házában bukott el. Akkor nagyon kétségbeesett, hogy nem jutott be a döntőbe. Most, egy évvel később, egy sokkal nyugodtabb, önbizalommal telibb lány állt a mentorok éle. És persze tovább is jutott.

„Egyszer már szilánkosra törtek az álmaim”
Nemcsak a frizurája változott meg Muri Enikőnek, a lány személyisége is sok szempontból más, mint tavaly. Valami megmagyarázhatatlan nyugalom és önbizalom áradt belőle. A 21 éves lány egy év alatt felnőtt lett, de hogyan dolgozta fel a tavalyi kudarcot? „Ha mentor lennék és visszatérne egy versenyző, akkor biztosan sokkal többet várnék tőle a korábban látottaknál. Emiatt voltam egy kicsit görcsösebb az idei válogatón. Nagyon akartam, hogy továbbjussak” – kezdte a beszélgetést Enikő. A fiatal tehetség szerint aki másodszorra próbálkozik meg egy ilyen műsorral, talán többet kockáztat. „Nekem volt vesztenivalóm, egyszer már szilánkosra törtek az álmaim.”

Fotó: RTLKlub
Fotó: RTL Klub

Geszti csak ült és firkált a papírra

Fotó: RTLKlub
Fotó: RTL Klub

Amikor most szombaton színpadra lépett, a közönség őrjöngésbe kezdett az ismerős arc láttán, és Enikő szemébe könnyek szöktek. „Két sor után tapsvihar tört ki, és ez hatalmas löketet adott. Úgy éreztem, hogy újra van kinek énekelem” – emlékezett vissza a lány, aki egyvalaki véleményétől mégis tartott. Tavaly Geszti Péter volt a mentora, ő döntött úgy, hogy nem akarja Enikőt a csapatában látni. „Attól féltem, biztosan úgy gondolja majd, hogy nem fejlődtem eleget, vagy ami még szörnyűbb, hogy rosszabb lettem. Csak azt láttam, hogy köröz a tollával a papíron és gondolkodik.” Mint később kiderült, Geszti azon merengett, hogy a tavaly hiányolt „fűszerből” Enikő ezúttal egy tonnányit vitt magával a színpadra.

A szerelem is rátalált
Enikő úgy érzi, már nem veszíthet. Célja, hogy a legjobb hat közé bekerüljön. „Onnantól kezdve az már egy olyan harc az első helyezésért, ami csak a munkán fog múlni. És ugye a munkában nincs barátság” – kemény szavak ezek egy 21 éves lánytól, de Enikő tisztában van vele, hogy erős mezőnybe került és nem lesz könnyű dolga. „Egy év alatt megtanultam annyira bízni magamban, hogy tudjam: az én munkám az éneklés, és képes vagyok jól végezni a munkámat.” Persze a fiatal lányt ma is támogatja a családja, és van egy új barátja is, aki maximálisan mellette áll. „Találkoztam egy fiúval, akit régebben ismerek, vele most kibontakozóban van a szerelem. Tudja, hogy egy ideig kevés időnk lesz egymásra, de megígérte,
hogy végig kitart mellettem és támogat. Jó érzés, hogy ebben a harcban nem vagyok egyedül.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top