TV-sztárok

Pert nyert Vágó István a TV2 ellen

Vágót korábban jó hírnév megsértése miatt 3 millió forint nem vagyoni kártérítésre perelte be a TV2. A pert pénteken az alperes, vagyis a kvízmester nyerte.

A 3 milliós követelést a tárgyalás során már 500 ezer forintra szállították le, ám végül a Fővárosi Törvényszék bírája rövid indoklás után elutasította a felperes kereskedelmi televízió összes kérelmét. A pert Vágó nyerte – írja a Blikk.

Vágó a TV2-től való elbocsátása után azt a személyes véleményét fogalmazta meg, hogy politikai indítékok állhatnak elküldése mögött. A televíziót képviselő ügyvéd szerint ezzel a kijelentéssel a tévécsatorna jó hírneve sérült; ezt a Vágót képviselő Társaság a Szabadságokért (TASZ) szervezet ügyvédje a kérdéses időszakra vonatkozó nézettségi adatok növekedésének kimutatásával cáfolt meg.

Már az elején is úgy gondoltam, hogy az is az igazamat bizonyítja, hogy a TASZ díjmentesen elvállalta az ügyemet. A tárgyalás során a felperes lecsökkentette követelését 3 millióról 500 ezerre forintra, majd ezt felajánlotta a TASZ-nak. Ezt én csak egyféle módon tudom értékelni, vagyis hogy ha nem nyernek, akkor nulla forintot kapnak, ha nyernek, minél kevesebbet kapjon a TASZ. Ezért úgy döntöttem, hogy a perköltség összegét én is felajánlom a szervezetnek” – mondta az átVágó műsorvezetője a Blikknek. 

Pert nyert Vágó István a Tv2 ellen

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top