TV-sztárok

Újabb nemzetközi díjat kapott Kulka János és Kovács Patrícia filmje

A Félvilág című, eredetileg tévéfilmként bemutatott thriller ezzel a tizenhatodik filmes díját gyűjtötte be.

A Szász Attila által rendezett kosztümös magyar thriller kapta a legjobb játékfilm díját az alaszkai Anchorage Nemzetközi Filmfesztiválon. A fesztiválon két évvel ezelőtt a rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró előző közös munkájának, A berni követnek ítélte a zsűri ugyanezt a díjat – olvasható a készítők közleményében.

Mint írják, a tizenhatodik alkalommal megrendezett filmfesztiválon idén 23 ország 121 filmjét vetítették, köztük Sundance, Locarno és Karlovy Vary néhány versenyfilmjét is.

Ez a Félvilág tizenhatodik elismerése, díjazták többek között Tiburonban, Nashville-ben és Los Angelesben, múlt héten a Hollywood Filmfesztiválon a legjobb film díjával jutalmazták, egy héttel korábban Kovács Patrícia és Gryllus Dorka megosztva kapta a legjobb színészi alakítás díját a barcelonai Zoom Fesztiválon.

Szász Attila Félvilág című filmje az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János látható, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta.

A Médiatanács által támogatott, eredetileg tévéfilmként bemutatott alkotást a tévépremierje után fél éven át vetítették a művészmozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top