TV-sztárok

Szabó Erika: Nem tesz jót a kapcsolatoknak a bulvármegjelenés

Szabó Erika nem az a színésznő, akiről rendszeresen olvashatunk a magazinokban, kerüli a bulvárt, és a magánéletéről is csak a hozzá közel állók tudnak. Most mégis kivételt tett, a SztárJoga alatt sok mindenről hajlandó volt beszélni.

Szabó Erika nem szerepel hetente a bulvárújságok címlapján, és nem enged bepillantást a magánéletébe, ezért is megtisztelő, hogy ellátogatott a jógaórámra, és vállalta, hogy különleges testtarásokban fotózzuk. A lazítás után, a kert hűs árnyai között, nyári tervekről és az ideális párkapcsolatról beszélgettünk. 

Fotók: Szabó Gábor
Fotók: Szabó Gábor

“Egy hónappal ezelőtt egy barátommal, aki mozgásművész, kipróbáltam az akro jógát, ami nem mellőzi az akrobatikus elemeket. Igaz, csak próbálkoztam, de így is nagyon élveztem, és jólestek a nyújtások. Illetve jártam már bodyART órán, ami használja a jóga elemeit. A jógaórád azért tetszett, mert amellett, hogy a nehezebb ászanák kihívást jelentettek, azt éreztem, hogy átmozgat, és nyújt is egyben. Az edzőteremben hajlamosak vagyunk a nyújtást elhagyni, pedig ahhoz, hogy fejlődjön az izomzat, elengedhetetlen. A jóga szerintem önállóan és kiegészítő sportként is megállja a helyét” – kezdte Erika, aki fontosnak tartja, hogy egy színész tökéletes testtudattal rendelkezzen.

Szabó Erika élvezi a kihívásokat
Szabó Erika élvezi a kihívásokat

“Az egyetemen azt tanultuk: laza test, feszes lélek. Ez azt jelenti, hogy úgy kell használni a testünket, hogy tudjunk bármilyen érzelmet megjeleníteni vagy nehezebb koreográfiát is könnyen kivitelezni. Rendszeresen voltak balettalapú mozgásóráink, például tanultunk Alexander-technikát, ami többek között a természetes egyenes tartást tanítja. A rendszeres mozgást nem tudom beiktatni az életembe, ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy kampányszerűen sportolok. Amikor jön a tavasz vagy olyan feladat, ami komolyabb erőnlétet igényel. Egy komolyabb próbafolyamat egész embert kíván, és tudom, hogy sok kollégám remekül beilleszti a mozgást az életébe, de nekem ez nem mindig sikerül” – magyarázta Erika, akinek a forgatások és fellépések mellett nem sok ideje jut a nyáron pihenésre.

Szabó Erika:

Nagyon sok feladatom van, folyamatosan forgatok, és remek feladatok találnak meg. Augusztus 11-én Balatonbogláron, a Kultkikötőben lépek fel, ahol a Grönholm-módszer című darabnak lesz a bemutatója. Négyen játsszuk, Mózes Andris rendezte, és a szívem csücske ez a darab, mert úgy született meg, hogy páran összeültünk, és létrehoztunk egy történetet, ami arról szól, hogy mi, fiatalok mit gondolunk a színházról. Az elmúlt években a Balatonnal egyre jobb lett a viszonyom, szeretek fellépni és pihenni is a tó partján. Gyermekkoromban inkább Horvátországba jártunk, és a tengerpartot választottuk a családdal. Fura mód 17 évesen kezdtem el felfedezni a Balatont, és most már nagyon fontos, hogy ne teljen el úgy nyár, hogy párszor ne utazzunk el a magyar tengerhez” – mesélte a színésznő, aki ritkán enged bepillantást az életébe, és adódott a kérdés, ezt mennyire irányítja tudatosan.

Szabó Erika:

A magánéletemet féltve őrzöm, mert azt gondolom, míg az ember életében nincs egy család – amire egyébként vágyom –, addig nem tesz jót a kapcsolatoknak a bulvármegjelenés. Olyan sok minden terhelhet egy párkapcsolatot a hétköznapokban, hogy ez már nem hiányzik hozzá. A Barátok közt után az életem elindult egy másik irányba. A Színművészeti Egyetem évei alatt elvonultam, magammal foglalkoztam, és ez jót tett. Ahhoz, hogy kifelé adni tudj, először belülről kell építkezni. Azt gondolom, ha valaki nagyon erősen jelen van a bulvárban, akkor valamit el szeretne takarni, ezért fontos ezt jó arányban tartani” – mondta Szabó Erika, aki számára fontos, hogy a párja elfogadja a hivatását.

Szabó Erika:

Szerintem embere válogatja, hogy fontos-e számára, hogy a szakmából találjon társat magának. Abban biztos vagyok, hogy olyan embert, akit nem érdekel a színház, nem tudok elképzelni magam mellett. Ahhoz, hogy engem valaki igazán mélyen megértsen, értenie kell, hogy engem miért vonz a színház, a színészet. Megtapasztaltam már, hogy valaki nagyon intelligens volt, de teljesen más területen, így nem volt meg a közös kapcsolódási pont. Nem gondolom, hogy színházi embernek kell lennie a páromnak, de fontos, hogy a hivatásommal együtt tudjon élni, legyen benne nyitottság és kíváncsiság a színház iránt. Egymás megbecsülése, az, hogy kölcsönösen büszkék legyünk egymásra, elengedhetetlen egy párkapcsolatban.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top