TV-sztárok

Megmenthették volna Mohaman életét

Sok kérdés övezte a Happy Gang énekesének halálát. Az orvosszakértői jelentés szerint Mohamannek nem kellett volna meghalnia.

Édesapja kérte a nyomozás lefolytatását Mohaman halálának ügyében, a márciusi tragédia ugyanis sok kérdőjelet hagyott maga után. Mint emlékezetes, Meggyes Roland kosarazás után lett rosszul, és még a pályán életét vesztette. Sokan gyanakodtak arra, hogy kábítószer hatása alatt állhatott, illetve hogy öngyilkos akart lenni.

A rendőrségi vizsgálatból kiderült, halála előtt Mohaman nem fogyasztott sem alkoholt, sem kábítószert, hirtelen szívhalál végzett vele. „Halálát a szívkoszorúérplakk megrepedése, koszorúér-szűkület, következményes szívritmuszavar, szívmegállás okozta (…) amennyiben néhai az eszméletvesztés követően azonnal gyors, szakszerű ellátásban részesül, úgy nagyobb esélye lett volna a túlélésre, nem kizáró módon élete megmenthető lett volna” – áll a Blikk által megszerzett végzésben.

Meggyes mostohaapja, Maruzsi László nem kívánta kommentálni a vizsgálat eredményeit, de szeretne tenni azért, hogy kevesebb hasonló tragédia történhessen meg. „Harcolni fogok azért, hogy létrehozzam a Mohaman Alapítványt. Az a célom, hogy minél több helyen legyen defibrillátor, mert hiszem, hogy több ember is életben maradhatna. Vagy arra szeretnék pénzt gyűjteni, hogy minél több motoros orvos járja az utakat, esetleg hogy a 0–24 órában nyitva tartó benzinkutakon legyenek újraélesztő készülékek, de annak is örülnék, ha minden egyes taxi csomagtartójában lenne egy. Azt gondolom, ha ez már most így lett volna, akkor Roland még mindig élhetne” – mondta a gyászoló apa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top