TV-sztárok

Megvan, mennyit keresett idén Hosszú Katinka

Hosszú Katinka szokásához híven a 2017-es évet is bearanyozta. Mutatjuk, mit jelent mindez számokban kifejezve.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő minden világversenyről érmek sokaságával tért haza. A budapesti világbajnokságon, a Világkupa-sorozatban és az Eb-n összesen 45 medált vehetett át, ebből 35 volt az arany, és 5-5 az ezüst, valamint a bronz. Ugyanakkor nemcsak szakmailag, anyagilag is sikeres évet zárt, mindez a vb-helyezésekért járó állami jutalommal együtt 105 millió forintot hozott neki.

Hosszú Katinka a júliusi vébé előtt kisebb versenyeken is indult, de azok nem jelentettek számottevő bevételt számára, így a Blikk csak a nagy nemzetközi viadalokat vette figyelembe. A budapesti vébén Hosszú Katinka  70 ezer dollár (18,7 millió Ft) pénzdíjat érdemelt ki, ami az állami honoráriummal együtt 26,4 millió forintnyi összegre hízott, ehhez a Vk-n további 276 500 dollárt (73,9 millió Ft-ot) gyűjtött.

Az Eb-teljesítménye alapján az összesített ranglistán Hosszú Katinka a 2. helyen áll, a­miért 18 ezer dollárt (4,7 millió forintot) kap az európai szövetségtől. A 20 ezer dolláros (5,5 millió Ft-os) fődíjat azért nem nyerte meg, mert a LEN nem a helyezések, hanem a világranglistához viszonyított időeredmények alapján osztja ki a prémiumot, ebben pedig a sprinterek sikeresebbek voltak – írja a lap.

Fotó: MTI/EPA/Claus Bech

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top