TV-sztárok

Már rasszizmussal is vádolják Kevin Spacey-t

Lekezelően bánt afroamerikai kollégáival, és megjegyzést tett a színes bőrű technikai személyzetre és biztonsági őrökre a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey.

A szexuális zaklatás mellett már rasszizmussal is megvádolták Kevin Spacey-t. A színész a Kártyavár című sorozat forgatásának elején nehezményezte, hogy egy fekete férfi vigyáz a lakókocsijára. A díszletekre és kellékekre vigyázó biztonsági csapat vezetője a Daily Mailnek elmondta, hogy Kevin Spacey levegőnek nézte az afroamerikai kollégáit, sőt! A férfi egyszer hallotta, ahogy az Oscar-díjas színész azt mondja személyi testőrének: „Nem akarom, hogy egy n*ger vigyázzon a lakókocsimra.”

A lap megkereste a lakókocsira vigyázó biztonsági őrt is, aki elmesélte, hogyan alázta meg őt Spacey:

Minden alkalommal, amikor Kevin Spacey elhagyta a lakókocsiját, rám nézett, és visszament leellenőrizni, hogy tényleg bezárta-e az ajtót. És ezt naponta vagy tucatszor megcsinálta. Egy idő után már ki is röhögtem. Egyértelmű volt, hogy valami baja van azzal, hogy én vagyok a lakókocsija közelében, de nem értettem, miért. Én mindig köszöntem neki, hogy »jó napot«, »jó estét«. Volt már ilyen az életemben. Feketének születtem, szóval tudom, hogy milyen az, amikor valaki nem emberként tekint rám, hanem csak egy színt lát. És nyilván egyből ítélkezik felettem. Én azért voltam ott, mert volt egy munkám, egy feladatom, amit el kellett végeznem.

Anthony Rapp színművész november elején vádolta meg Spacey-t azzal, hogy 1985-ben, amikor Rapp még csak 14 éves volt, Spacey egy házibuliban szexuálisan zaklatta. Kevin Spacey még aznap közleményben kért bocsánatot, védekezésképp elmondta, hogy részeg volt, és amúgy is meleg. 

Azóta tömegével jelentkeznek a színész áldozatai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top