nlc.hu
TV-sztárok

Nemi erőszak miatt áll bíróság elé a Dokik és a Kaliforgia sorozatok írója

Nemi erőszak miatt áll bíróság elé a Dokik és a Kaliforgia sorozatok írója

A férfinak nem ez az első ügye.

Tizennyolc rendbeli szexuális zaklatással vádolják a Dokik (Scrubs) című sorozat íróját és producerét, Eric Weinberget. Az esetek 2014 és 2019 között történtek, a férfi ugyanazon módszer alapján cserkészte be áldozatait: üzletekben, bárokban szemelt ki magának jellemzően 20-30 év közti fiatal nőket, akiket aztán fotózás ígéretével csalt a lakására. A vádirat szerint háromszor  nemi erőszakra, hatszor pedig erőszakos behatolásra került sor, de olyan is előfordult, hogy akarata nélkül tartott bezárva egy nőt, írja a 24.hu.

Eric Weinberget júliusban tartóztatták le, majd 5 millió dolláros óvadék fejében elengedték. A letartóztatása óta egyre több nő jelentkezett nagyon hasonló történettel arról, hogyan csalta őket fel Weinberg a lakására, majd zaklatta szexuálisan. 

Eric Weinberg

Fotó: Los Angeles-i Rendőrség

A Los Angeles-i főügyész szerint Weinberg  hollywoodi befolyását kihasználva csalta fel a fiatal nőket lakására fotózásokra, ahol aztán szexuálisan zaklatta őket. A férfinak október 25-én kell megjelennie a bíróság előtt.

Weinbergnek nem ez az első ilyen ügye, 2014-ben letartóztatták, miután egy 22 éves nő nemi erőszakkal vádolta. Akkor azzal védekezett, hogy kölcsönös beleegyezésen alapult a szexuális kapcsolat, végül bizonyítékok hiányában ejtették az ügyet. 2020-ban a felesége amiatt adta be ellene a válópert, hogy egy olyan füzetet talált, ami fiatal nőkről készített jegyzetekkel volt tele. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top