TV-sztárok

Növényi Norbert tönkrement anyagilag

Hiába a sok világbajnoki cím és az olimpiai aranyérem, Növényi Norbert nevét leginkább a bíróságon hallani, ahol egy adócsalás egyik vádlottja.

Az adóhatóság nyolc éve nyomoz egy déligyümölcsökkel kereskedő cég után, amely annak idején Növényi Norbertet kérte fel reklámarcának. A vád szerint a cég tizenöt esztendőn keresztül fiktív számlákkal manipulált, így nagy értékű adócsalást követett el. Ebben az időszakban kezdett a cégnél Növényi Norbert, aki így a vádlottak közé került. 

„Ráment mindenem erre az ügyre. (…) Nyolc éve ezért vonták meg a havi 300 ezer forintos olimpiai járadékomat, így elvitte a bank az otthonunkat. Semmilyen társadalmi szerepet nem vállalhatok, ahogy se filmben, se tévésorozatba, se színházba nem kapok felkérést. Évek óta megaláztatásban élek, anyagilag tönkrementem” –mondta a BEST magazinnak az egykori sportoló, és azt is elárulta, hogy az ügynek számtalan furcsa momentuma van.

„Nincs tettenérés, pénzátadás, fotó vagy bármi bizonyíték ellenem. Semmi anyagi hasznom nem volt. Azért jöttem el a cégtől, mert már a minimálbér utáni járulékaimat is velem fizettették be. (…) Menekülnek előlem a befektetők, a nevemet viselő sportakadémia is besározódik, évtizedek munkája ment tönkre.” Mivel most a harmadrendű vádlott nem jelent meg a bíróságon, az ítélethozatalt sokadszorra elhalasztották. 

További részletek a ma megjelent BEST magazinban. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top