TV-sztárok

Döntött a bíróság, bűnös a szexuális zaklatással vádolt Bill Cosby

Akár harminc év börtönbüntetést is kaphat Bill Cosby, miután bűnösnek találták szexuális zaklatás vádjában.

Bűnösnek találta a bíróság Bill Cosby amerikai komikust, akit három rendbeli szexuális zaklatással vádolt meg az ügyészség. A 80-as években nagy népszerűségnek örvendő, Emmy-díjas hírességet korábban 60 nő szexuális zaklatásával hozták összefüggésbe, de csak három esetet tudtak bizonyítani, a többi elévült.

Bill Cosby – Fotó: Gilbert Carrasquillo/Getty Images 

A 80 éves Cosby most is tagadta, hogy 2004-ben szexuálisan zaklatta volna Andrea Constand-t philadelphiai otthonában. Az ügyben egyszer már összeült a bíróság, ám az esküdtszék határozatlanképtelensége miatt a bíró az eljárás megismétlését rendelte el.

Cosby a legrosszabb esetben 30 év börtönbüntetést is kaphat, de a bírósági ügyekben jártas szakértők szerint várhatóan 10 évre ítélik majd el.

A BBC megemlíti, hogy Bill Cosby tárgyalása volt az első, amelyet a #MeToo mozgalom után tartottak, amelyben több hírességről és filmes személyiségről derült ki, hogy szexuális ragadozó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top