TV-sztárok

A rák ritka fajtája támadta meg a kajakos Tóth Róbert szervezetét

Tóth Róbert szervezetében pár hónapja a rák egy ritka, de nagyon veszélyes formáját találtak. Csak külföldön kaphatna megfelelő kezelést, de erre egyelőre nincs fedezete – életmentő műtétre gyűjt.

A rák egy nagyon ritka fajtája támadta meg a többszörös magyar bajnok kajakos szervezetét. A sportolónál tavaly diagnosztizálták az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos kórt, amely először a könnycsatornáját támadta meg. Mire elkezdték a hazai kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok – írja a zoom.hu. Itthon csupán sugárkezeléssel és kemoterápiával próbálkoztak, de ez eddig sikertelennek bizonyult. Tóth Róbertnek egy drága, külföldi műtétre lenne szüksége, amelynek ára közel 6 millió forint, de ezt nem támogatja az egészségbiztosító. 

Fotó: Instagram

Róbert bal szeme mögött mára eltűnt a daganat, azonban a kemoterápia utóhatása miatt megvakult, így szinte mindig napszemüveget hord. A kajakos májából a mai napig nem tűntek el a daganatok, ezért felvette a kapcsolatot egy stuttgarti klinikával, ahol egy különleges módszerrel fecskendezték be neki a kemoterápiás anyagot.

Előtte azt mondták, nem fog fájni. Ehhez képest még engem is behívtak a szobába, hogy megnyugtassam Robit, mert annyira üvöltött a fájdalomtól. Még a szíjat is feltépte, amivel lekötötték a karját

– mondta a sportoló felesége, Diána, akivel három éve élnek házasságban. Róbert jelenleg még ebből a kezelésből lábadozik, de nagyon rosszul viseli, hogy nem sportolhat, és nem dolgozhat. Jelenleg azért gyűjtenek, hogy a következő terápiát is elvégezzék rajta, de nincs rá pénzük. 

Fotó: Instagram

Te is segíthetsz!

A pár az alábbi felhívással fordul a nyilvánossághoz. „Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy a Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”

Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank,10918001-00000098-49120001

Külföldről való utalás esetén:

IBAN: HU56 1091 8001 0000 0098 4912 0001

SWIFT: BACXHUHB

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top