TV-sztárok

Legjobb barátja beszélt az elhunyt kajakosról, Tóth Róbertről

Tóth Róbert családja és barátai reménykedtek a gyógyulásban, a kajakos azonban feladta a küzdelmet.

A rák egy nagyon ritka fajtája támadta meg a többszörös magyar bajnok kajakos, Tóth Róbert szervezetét. A sportolónál két éve diagnosztizálták az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű ritka daganatos kórt, amely először a könnycsatornáját támadta meg. Mire elkezdték a hazai kezelést, áttétek alakultak ki a gerincén és a májában, utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok. Az utóbbi hónapokban már Amerikában kezelték, javult az állapota, két hete azonban hirtelen rosszabbodott az állapota, és már nem tudták megmenteni.

„Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött” – írta a felesége a közösségi oldalán, ma pedig a legjobb barátja beszélt a sportolóról. 

,,11 éves korunk óta voltunk barátok. Nagyon szép eredményeket értünk el együtt és minden napot együtt töltöttünk. Ritka az olyan barátság, ami a sportban töltött évek után is ilyen szoros… (…) Nagyon sok erőt adott neki a közösség, be akarta bizonyítani, hogy ha ennyien akarjuk, hogy életben legyen, annak győzelem legyen a vége” – mesélte a Mokkában Kovács László. 

,,Folyamatosan javult az állapota, mindegyik kezelés használt. Mindig reagált a szervezete, egy kis súlyt is felszedett, edzeni járt, de azt mondták az orvosok, hogy amikor volt előrelépés, utána mindig erősebben támadt vissza a kór, ez egy nagyon agresszív betegség volt” – mondta a sportoló. 

Kiderült, hogy másfél-két hete támadta meg Róbert szervezetét egy vírus, amely nagyon legyengítette. A barátja azt mondja, nagyon fájtak az ízületei, olyan erős fájdalomcsillapítókat kapott, mint korábban soha. Csütörtökön derült ki, hogy csontvelődaganat, ezzel pedig az amerikai kezelésnek véget vetettek. Haza akartak repülni, de erre már nem volt lehetőségük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top