TV-sztárok

Rasszista megjegyzésébe bukhat bele az egyik legismertebb amerikai műsorvezetőnő

Megyn Kellyt elbocsátja az NBC.

Komoly botrányba keveredett az Egyesült Államok egyik legismertebb televíziós személyisége, Megyn Kelly. A NBC műsorvezetőnője egy kedd reggeli adásban arról beszélt, hogy szerinte a blackface (az, amikor egy fehér ember feketére festi az arcát a színpadon) bizonyos körülmények között, például egy jelmez részeként elfogadható. A blackface azonban az Egyesült Államokban nagyon érzékeny témának számít, a gyakorlat története ugyanis összefonódik a rasszizmussal.

Szerda reggel Kelly könnyek között kért bocsánatot az eset miatt, az NBC pedig levette őt a műsorról. A műsorvezetőnő ügyvédje a hírek szerint már a távozás feltételeiről egyezkedik a televízióval. A történethez hozzátartozik, hogy Kellynek korábban is voltak már rasszista megjegyzései, így sokan nem tartják őszintének a bocsánatkérését.

Olaj a tűzre, hogy Kelly el akarja érni, hogy az NBC kifizesse neki a teljes, 3 éves szerződésének idejére járó bért, ami összesen 69 millió dollárnak felel meg. Ügyvédjén keresztül eközben azzal fenyegetőzik, hogy a tárgyalásokon Ronan Farrow újságíró is jelen lesz. Farrow volt az, aki annak idején Harvey Weinsteint leleplező cikkével kirobbantotta a #MeToo-mozgalmat. Az anyagot eredetileg az NBC rendelte meg, ám a csatorna végül nem akarta lehozni, így került a New Yorkerhez.

Sokan Farrow felemlegetését olcsó húzásnak tartják. Szerintük ezzel Kelly egyszerűen „kijátssza a #MeToo-kártyát”, hiszen arra utalhat ezzel, hogy a csatorna nem a rasszista megnyilvánulásai, hanem a #MeToo miatt válik meg tőle.

Phillip Faraone/Getty Images for Fortune/AFP

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top