TV-sztárok

23 év börtönre ítélték Harvey Weinsteint

Kerekesszékben ülve hallgatta meg az ítéletet, védője szerint Weinstein egészségi állapotát tekintve elég lett volna 5 év is.

2017-ben kiderült, hogy Harvey Weinstein számtalan nőt zaklatott, tulajdonképpen az ő ügyéből eredeztethető a #metoo mozgalom. A filmmogul tárgyalása februárban ért véget, ekkor kiderült, hogy Weinsteint börtönre ítélik, mivel az esküdtszék egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt bűnösnek találta. Az Index most a Hollywood Reporterre hivatkozva írja, hogy Joan Illuzzi kerületi ügyész szerdán reggel arra kérte a bírót, fontolja meg, hogy a maximálisan kiszabható vagy annál csak valamivel enyhébb büntetést szabja ki Harvey Weinstein büntetőperében (ez 29 év), és a bíró végül 23 év börtönre ítélte a producert.

Harvey Weinstein a New York-i bíróság előtt / Fotó: Profimedia

Harvey Weinstein a New York-i bíróság előtt (Fotó: Profimedia)

A 67 éves Weinstein megtörten, kerekesszékben ülve hallgatta az ítélet kihirdetését. A védői 5 évet szerettek volna kiharcolni, mondván, ez az öt év az ő egészségügyi állapotát tekintve felér egy életfogytiglannal. Az ítélet kihirdetése után azt mondta, bűntudata van a történtek miatt, majd hozzátette, hogy egyébként teljesen meg van zavarodva, és nem érti, mi történik vele. 

#metoo:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top