nlc.hu
TV-sztárok
Rasszista megjegyzésébe bukhat bele az egyik legismertebb amerikai műsorvezetőnő

Rasszista megjegyzésébe bukhat bele az egyik legismertebb amerikai műsorvezetőnő

Megyn Kellyt elbocsátja az NBC.

Komoly botrányba keveredett az Egyesült Államok egyik legismertebb televíziós személyisége, Megyn Kelly. A NBC műsorvezetőnője egy kedd reggeli adásban arról beszélt, hogy szerinte a blackface (az, amikor egy fehér ember feketére festi az arcát a színpadon) bizonyos körülmények között, például egy jelmez részeként elfogadható. A blackface azonban az Egyesült Államokban nagyon érzékeny témának számít, a gyakorlat története ugyanis összefonódik a rasszizmussal.

Szerda reggel Kelly könnyek között kért bocsánatot az eset miatt, az NBC pedig levette őt a műsorról. A műsorvezetőnő ügyvédje a hírek szerint már a távozás feltételeiről egyezkedik a televízióval. A történethez hozzátartozik, hogy Kellynek korábban is voltak már rasszista megjegyzései, így sokan nem tartják őszintének a bocsánatkérését.

Olaj a tűzre, hogy Kelly el akarja érni, hogy az NBC kifizesse neki a teljes, 3 éves szerződésének idejére járó bért, ami összesen 69 millió dollárnak felel meg. Ügyvédjén keresztül eközben azzal fenyegetőzik, hogy a tárgyalásokon Ronan Farrow újságíró is jelen lesz. Farrow volt az, aki annak idején Harvey Weinsteint leleplező cikkével kirobbantotta a #MeToo-mozgalmat. Az anyagot eredetileg az NBC rendelte meg, ám a csatorna végül nem akarta lehozni, így került a New Yorkerhez.

Sokan Farrow felemlegetését olcsó húzásnak tartják. Szerintük ezzel Kelly egyszerűen „kijátssza a #MeToo-kártyát”, hiszen arra utalhat ezzel, hogy a csatorna nem a rasszista megnyilvánulásai, hanem a #MeToo miatt válik meg tőle.

Phillip Faraone/Getty Images for Fortune/AFP

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top