TV-sztárok

Balázsék félmilliós büntetést kaptak állatszexes témájuk miatt

Megbüntette a Médiatanács a Rádió 1-et, mert Balázsék műsorában állatszexről volt szó, miközben 12-es korhatár-besorolás volt csak az adáson.

Félmillió forintra bírságolta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Rádió 1 szolgáltatóját – állampolgári bejelentésre indított eljárásban – helytelen korhatár-besorolás miatt. A Médiatanács közleménye szerint Balázsék műsora még júliusban 

olyan deviáns témával – szexuális kapcsolat létesítése állatokkal – és annak fizikai megvalósíthatóságával foglalkozott, amelyet megfelelő élettapasztalat hiányában a 12–16 év közötti korosztály tagjai tévesen értékelhettek, ezért azt a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlottként kellett volna közzétenni, kizárólag a 21 óra és hajnali 5 óra közötti idősávban.

Az NMHH szerint a könnyed és viccesnek szánt előadási stílus miatt a kifogásolt tartalom félreérthető lehetett a kisiskolás korú hallgatók számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top