TV-sztárok

Nagy fájdalma miatt befejezi a kajakozást Janics Natasa

Janics Natasa régóta küzd nyaki fájdalmaival, ezért most úgy döntött, felhagy a kajakozással.

Bár Janics Natasa a jövő évi, tokiói olimpián még indulni szeretett volna, nem bírja elviselni a sérve okozta nyaki fájdalmakat, ezért úgy döntött, felhagy az aktív sporttal, és a civil életben próbál boldogulni. „Tavaly két válogató között kijött egy sérv a nyaki részen, sokszor sírva ébredtem, nem bírtam aludni” – mesélte a Kossuth rádióban Janics Natasa, akinek már korábban is kijött a nyaki sérve, de gyógyszerrel még tudott teljesíteni. 

Janics Natasa döntött: felhagy az aktív sporttal. Fotó: Birton Szabolcs

„Már a londoni olimpia előtt 3–4 hónapig húztam egy sérvet. Úgy indultam a vb-n is, hogy nagyon fájt, de szedtem rá gyógyszert, és világbajnok lettem. (…)  Két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, és pihenni sem lehet tőle. Nagyon sok a baj vele, elegem lett. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat” – mondta a kajakozó, aki azt is elárulta, hogy nem kajakozik többé. „A döntésem majdnem végleges. Tíz százalék esélyt látok rá, hogy még kedvet kapok. Nem a pénz, a siker vagy a még több aranyérem miatt, hanem mert hiányozni fog. Szerettem versenyző lenni, de ezek a fájdalmak elvették a kedvem az egésztől.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top