TV-sztárok

Benkő László másfél éve tünetmentes

A zenész még nem ért a gyógyulási folyamat végére, de már alig várja, hogy belevethesse magát az idei turnéba.

Hosszú és nehéz küzdelmet folytatott a májrákkal Benkő László, melyet 2017 nyarán diagnosztizáltak az Omega billentyűsénél. A zenész azonban hatalmas lelki és fizikai erőbedobással legyőzte a betegséget, és ma már tünetmentesnek mondhatja magát.

„Persze, bennem van a félelem, hiszen hol vagyok még az orvosok szerint teljes biztonságot jelentő öt évtől. A rengeteg munka és egyéb dolgok mellett is visszajárok kontrollra, betartom, amit az orvosok mondanak, ez nagyon fontos. Úgy tűnik, a májam ép, nem tért vissza a rák. Kicsit már a kondimat is összeszedtem, de az immunrendszeremen még van mit fejleszteni, a hosszú kemoterápia nem tűnt el nyomtalanul” – vallotta be a férfi a Blikknek.

Benkő izgatottan várja a tavaszt, hogy új erőre kapva ismét belevethesse magát a zenélésbe. „Igyekszem bepótolni mindent, ami a betegség miatt kimaradt, így rengeteget próbálunk, turnéra készülünk az együttessel. Lassan, de biztosan végigzenéljük majd ezt a szezont” – mondta Benkő, aki azért betegen is adott pár koncertet. „Az ember akkor tud továbblépni, ha körbeveszi magát feladatokkal” – vélekedik gyógyulásáról a legendás zenész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top