TV-sztárok

Nem születésnapozik a Szomszédok Gábor Gábora

84 éves lesz szombaton, és nem pihen. Az ünneplés már nem izgatja.

„A gyermekem és az unokám másfelé lesz – mondta a Borsnak Koltai János. – Gyakorlatilag nem jelent semmit nekem ez a nap, hiszen 84 éves koromig már volt időm, hogy megszokjam az életet. Egy dolgot vettem észre, az öregkor már egy másik élet. Bessenyei Ferivel forgattam Erdélyben, és azt mondta: Tudod, mi kell a színészethez? Két jó láb! Hát még csinálom, a fejem tiszta, de a lábaim már nem a legjobbak. Itt, a kertemben – ahol minap is fekete varjakkal osztottam meg a gondolataimat – ébredtem rá, hogy a mai emberek ebben a hatalmas önmegvalósításban pont azt felejtik el, hogy a Föld nem a mi birodalmunk, csupán vacak kis részei vagyunk.” 

MTVA Fotó: Zih Zsolt

A lap megjegyzi, hogy a Szomszédok egykori Gábor Gábora rendszeresen látható a Madách Színház Mary Poppins és a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicaljében. Azt írják, készül még egy nagy dobásra, de nagy eséllyel soha nem fogja bemutatni a nagyközönségnek. „Magamnak csinálok egy estet, de most úgy tűnik, sehol se lesz látható. Próbáltam egy-két követ megmozgatni az ügy érdekében, de azt mondták: ez túl komoly lesz, vicceset nem tud? Mondtam, akkor nyomják be a tévét. Pont erről szólna: az embe­rek valamit kidobtak a szemétbe, amit meg kéne keresni, kiegyenesíteni és kiszögelni a falra: úgy hívják, a tízparancsolat. Ez hiányzik a mi »fantasztikus és modern életünkből«.”

A cikkből kiderül, hogy Gábor Gábort egy anekdotával ellentétben nem valós emberről mintázták. „Volt egy karakter, akit kitaláltak, és megengedték, hogy hozzárakjam, amit gondolok róla, hagytak rögtönözni. Én a sorozat mellett is színész akartam maradni, miközben sok feladatot vissza is mondtam miatta. A siker se érdekelt, csupán az, ha a nézők szeme felcsillant a játékom után.” Felcsillant. Gábor Gábor és az őt alakító Koltai János máig az (1999-ben lezárt) teleregény egyik legnépszerűbb figurája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top