nlc.hu
TV-sztárok

Így nézett ki Für Anikó 25 évvel ezelőtt a kifutón

Für Anikó 60 éves lett: így nézett ki 25 éve a kifutón

A Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész 1989-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta is láthatjuk a színpadon.

Für Anikó jelenleg az Örkény Színház művésze, akit több mint harminc esztendeje láthatunk színpadon, játszik tévé- és játékfilmekben. Békés András osztályában végzett olyan más színészekkel, mint Hegyi Barbara, László Zsolt vagy Kautzky Armand. 2004 óta a Mácsai Pál által vezetett Örkény Színház tagja. Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen sikeres és keresett művésznek mikor van énideje? A színésznő nemrég az nlc-nek adott erre választ.

Für Anikó

Für Anikó (Fotó: Neményi Márton/nlc)

„Amikor az ember csendben tud lenni, és befelé fordulni. Ilyenkor csapódnak le a pörgősebb részei is a napnak. Ebből jut a legkevesebb az életünkben. Ezt tekintem énidőnek. De hát abban is énidőzöm bizonyos szempontból, amit csinálok. Manapság mindenfelől azt mantrázzák, hogy legyünk önmagunk, csak önmagunkkal foglalkozzunk, én, én, én. Ez szerintem óriási csapda. Az ember nem akkor lesz önmaga, ha állandóan magával foglalkozik. Akkor lesz önmaga, ha az életét valaminek odaadja, amit szeret, ami számára, és ami a többieknek is fontos. Amivel tud adni. Mindenki kapott valamilyen tehetséget, amit átadhat másoknak. Ezzel válhatsz önmagaddá. Világéletemben olyan dolgokban szerettem részt venni, ami kihívást jelent, ugyanakkor örömet okoz” – nyilatkozta Anikó. Jelenleg az Anyám tyúkja, A hattyú, a Jelenetek a bábuk életéből és A várományos című produkciókban láthatjuk. Az elmúlt évtizedekben több mint száz filmben hallhattuk szinkronszínészként, Cameron Diaz és Sandra Bullock magyar hangjaként. 2023-ban jelent meg a Für for ten című duettlemeze.

Így gondol arra, hogy hatvanéves lett

„Nagyon örülök neki. Valójában most kezd kirajzolódni előttem, hogy mennyi minden történt, mennyi mindent csináltam, milyen színes volt eddig is az életem. A szemlélődés, a visszatekintés az időben nagyon jólesik. (…) A teljesség nekem nem külső dolog, sokkal inkább az, hogyan tudod nézni vagy szemlélni az életed történéseit, hová tudod gyömöszölni a lelkedben és elmédben mindazt, ami veled és körülötted történik. Belső munka – ha úgy tetszik” – mondta a napokban a Fideliónak adott interjúban. Férje Fekete György, akivel 2015-ben kötött házasságot.

Nézzünk pár képet a színésznőről az elmúlt évekből:

Für Anikó
Megnézem
Összes kép (7)

Für Anikó 48 évesen lett édesanya, ekkor született meg a kisfia, Andris. 

Ez is érdekelhet Eva Longoria és a kisfia Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top