TV-sztárok

Zseniális videó mutatja meg minden idők slágeralbumainak versenyét

Az izgalmas animáció 1969 és 2019 között mutatja meg a poptörténelem eddigi legnagyobb dobásait.

Izgalmas „mozgó statisztika” került ki a közösségi oldalra minden idők legtöbb lemezeladását produkáló zenészeiről. A videó, melyet az Artefaktor Radio készített, érdekes tanulságokkal szolgál a zenekedvelők számára.

Forrás: Facebook

Például kiderül, hogy a ’70-es évek elején hosszú időn át a Beatles és Elvis Presley között ingott a mérleg nyelve, ami azért is érdekes, mert a brit zenekar már 1969-ben feloszlott, ekkor vették fel utolsó valóban közös albumukat, az Abbey Roadot (bár 1970-ben több, korábban felvett számot dolgoztak át és jelentettek meg a Let It Be lemezen), miközben a „Király” épp a ’70-es években járt karrierje csúcsán.

A ’70-es évek közepétől Elton John tör előre, de gyorsan le is taszítja őt a trónról az Eagles, amely 1977-ben a legtöbb eladást produkáló zenekar lesz, és egészen a 80-as évek elejéig sikerül megőriznie az első helyet, míg Michael Jackson be nem tör a popiparba. Érdekesség, hogy a Beatles és Elvis még ekkor is a harmadik és a negyedik helyen felváltva osztoznak, nem véletlenül tartják őket a világ leghíresebb előadóinak.

A ’80-as évek folyamán Jackótól csak egy „pillanat” erejéig kaparintja meg az első helyet a Queen, akik utána mélyrepülésbe kezdenek, hogy majd Freddie Mercury halálának idején újra dobogós helyet foglaljanak el. A 80-as évek végén Madonna szorongatja Jackót, és a ’90-es években egyszer meg is előzi őt, de aztán hamar lesodródik olyan előadók alá, mint Grath Brooks, Whitney Houston, Celine Dion és Bon Jovi.

A 2000-es éveket egyértelműen Eminem viszi, őt csak Rihanna tudja hátrasorolni 2008-ban, mígnem aztán 2013-ban Drake veszi át a stafétabotot, hogy a poptörténelem eddigi legnagyobb eladásait produkálja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top