TV-sztárok

Kiderült, mennyivel hajtott L.L. Junior kisfiának gázolója

Műszaki szakértői vélemény készült a balesetről.

Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L. L. Junior hároméves fia, amikor augusztus 29-én egy autós elgázolta őt a 14. kerületi Füredi úton. Erre jutott a BRFK részéről felkért műszaki szakértő, a részleteket az Index szerezte meg.

A gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túlsó oldalára, piros lámpánál. Ez egy nagyobb gyalogátkelőhelynél történt, ahol eleve járdaszigettel és két lámpával választják el az utca két gyalogos oldalát. Az elütött kisfiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt.

Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest 14. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A gázoló Opelt egy 76 éves férfi vezette. A sofőr normál tempóban indult el zöld lámpánál, a szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel. Ezt Janklovics Ádám, a sofőr védője mondta az Indexnek. Az ütközés akkor lett volna elkerülhető, ha a sofőr 31-32 km/órás sebességgel halad, de az úton 50-nel lehetett menni.

A BRFK közlése szerint a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják, és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,
hívja mobilról is a
116-123
ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top