TV-sztárok

A Doktor House és a Vészhelyzet sztárjai is az egészségügyiek előtt tisztelegnek

Olivia Wilde színésznő tegnap, az Egészség Világnapján egy igen kedves videóval rukkolt elő Instagram-oldalán.

Az alkotásban a színésznő televíziós sorozatokból ismert orvosokat vagy nővéreket játszó kollégáival karöltve köszöni meg a koronavírus frontvonalában dolgozók elmúlt hetekben végzett emberfeletti tevékenységét – az igazi ápolóknak, nővéreknek, mentősöknek, orvosoknak, takarítóknak, önkénteseknek vagy éppen kórházi kávézóban, étteremben dolgozóknak, akik nap mint nap életüket kockáztatják a gyógyításért.

Julianna Margulies, a Vészhelyzet főnővére is részt vett az akcióban (Fotó: Youtube)

Julianna Margulies, a Vészhelyzet főnővére is részt vett az akcióban (Fotó: Youtube)

A videó apropója, hogy a hírességek bátorítják követőiket: adakozzanak azon szervezetek számára, akik támogatják orvosi tevékenységüket

A felvételhez olyanok csatlakoztak, mint a Doktor House sorozatban Oliviával (dr. Remy „Tizenhármas” Hadley) együtt játszó Jennifer Morrison (Dr. Allison Cameron), Omar Epps (Dr. Eric Foreman), Lisa Edelstein (Dr. Lisa Cuddy) vagy éppen Kal Penn (Dr. Lawrence Kutner) és Peter Jacobson (Dr. Chris Taub). Utóbbi kettő vízzel a kezében vicceskedve beszéli meg, hogy ha már személyesen nem találkozhatnak, akkor így online isznak együtt, hogy leöblítsék a torkukban lévő vírusokat. Persze hamar kiderül, hogy csak parodizálják az interneten terjedő álhíreket.

A Grace klinika sorozatból Patrick Dempsey (Dr. Derek Shepherd), Kate Walsh (Dr. Addison Montgomery) és Sandra Oh (Dr. Cristina Yang) is megjelenik, utóbbi egészen megható gesztust tesz, mikor kiszól a vancouveri kórház sürgősségi osztályán dolgozó sógorának, hogy nagyon szereti. A Jackie nővérből ismert Edie Falco (Jackie Peyton) pedig az orvosok mellett a nővérek erőfeszítéseit is külön méltatja: „Amikor elkezdtük forgatni a sorozatot, akkor jöttem rá, hogy képtelen lennék azt a munkát végezni, amit ti, nővérek csináltok. Nagyon gondolunk rátok, imádkozunk értetek!”

A Dokik sorozat sztárjai sem maradnak ki a sorból. A Dr. Christopher Turkot játszó Donald Faison és Zach Braff (Dr. John ‘J.D.’ Dorian) mellett Sarah Chalke színésznő (Dr. Elliot Reid) is üzen:

„Tudom, hogy most behívják a kórházakba a nyugdíjazott orvosokat és nővéreket. Ha szeretnék a hozzám hasonló kamu orvosokat is dolgoztatni, állunk elébe, készülünk rá. Nagyon jók vagyunk abban, hogy zseniálisan adunk mások kezébe dolgokat.”

A videóban feltűnik még a sokszor orvost vagy nővért játszó Jennifer Garner, Freddie Highmore (Dr. Shaun Murphy) a Doktor Murphyből vagy a Vészhelyzetből ismert Julianna Margulies (Carol Hathaway nővér) és Maura Tierney (Dr. Abby Lockhart) is. A legmulatságosabb viszont egyértelműen Neil Patrick Harris, akit itthon az Így jártam anyátok Barney Stinsonjaként ismerhetünk.

Én ugyan nem vagyok orvos, de mikor a tévében szerepeltem dokiként, fizettek nekem érte” – jegyzi meg viccesen. Ezután azonban komolyra fordítja a szót: „Több tízezren álltatok ki értünk most, a szükség idején. Szeretném, ha tudnátok, hogy a gyermekeimnek rólatok mesélek, amikor igazi példaképekről beszélgetünk.”

Mivel azonban a videó egyértelmű célja, hogy mosolyra fakasszon bennünket ezekben a nehéz időkben is, így fejezi be mondanivalóját:

Nézzük, hogy ebből a videóból vírusvideó lesz-e. Vírus. Ajjaj, ezt lehet, hogy nem kellett volna mondani…

(VIA)

Szerző: Balogh Mariann /Centrál Médiaakadémia

Orvosok, sorozatok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top