TV-sztárok

Pletykák, gyerekáldás, visszavonulás – Mit csinálnak a Trónok harca szereplői, egy évvel a finálé után?

Egy éve búcsúztattuk a Trónok harcát. Megnéztük, mi lett a szereplőkkel azóta, hogy kiköltöztek a Hét királyságból.

Ó, az a szerethető, dráma, de legalábbis koronavírustól mentes 2019, amikor a világ legnagyobb problémája az volt, hogy vége lett a Trónok harca sorozatnak. Egészen pontosan 2019. május 19-én búcsúztunk a George R.R. Martin könyveiből készült HBO sorozatától, ideje volt hát megnézni, hogy mi történt a bolond Targaryen lánnyal, a szadista Joffreyval és bánatos képű Havas Jonnal azóta.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Talán a széria legnépszerűbb karaktere volt Tyron Lannister, és a szerep számos díjat hozott Peter Dinklage színésznek. „Csak szakállam ne legyen!”– mondta az első évad előtt a készítőknek, ám ez a vágya nem teljesült, mivel „bozontosan” búcsúzott a nézőktől, de valószínűleg ezt már ő sem bánja, mert azóta nem is nagyon szabadult meg arcszőrzetétől.

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Peter Dinklage (Fotó: Profimedia)

Dinklage kerüli a közösségi oldalakat, ahogyan a rivaldafényt is. Ellenben érdemes megnézni az IMDB adatlapját, mert nagyon jónak ígérkező moziban is látható lesz a következő években.

Még 2005-ben vette feleségül Erica Schmidt színházigazgatót Las Vegasban, akit megannyi díjátadón nevezett élete szerelmének. Lányuk 2011-ben született, aki egy wikipédiás bejegyzés szerint a Zelig nevet kapta. Dinklage, aki semmilyen információt nem szívesen oszt meg az életéről, a The Guardiannek adott interjúban azt mondta, hogy remekül szórakoztak ezen a pletykán a nejével, de a gyereknek nem ez a neve. Második csemetéjük 2017-ben jött a világra. A család New Yorkban él Peter pedig gyakran jár metróval.

„Nem nagyon ismernek fel az emberek, ha mégis, akkor azt hiszik, hogy Wee Man vagyok a Jackassből.”

Lena Headey (Cersei Lannister)

Kevés szerethető tulajdonság volt az ikertestvérével háló, és neki gyerekeket szülő Cersei Lannisterben. Tulajdonképpen utált ő mindenkit, kivéve a gyerekeit és a testvérét. Lena Headey számára több Emmy-jelölést hozott a karakter megformálása, ám nyernie nem sikerült. Az elmúlt évben több, animációs sorozathoz kölcsönözte a hangját, és a hírek szerint tervben van számára egy főszerep is egy készülő új sorozatban (Rita), ami egy, a konvenciókhoz kicsit sem ragaszkodó anyuka életéről szól majd. Ő maga egyébként egy évvel a Trónok harca befejezése után úgy fogalmazott, hogy az általa alakított karaktereknek más halált képzelt volna el. Sokak szerint valami véresebbre, vagy drámaibbra gondolt. Headley nagy rajongója a MARVEL univerzum Deadpool -filmjeinek, amik kicsit sem a finomkodásairól ismertek, alig néhány napos hírek szerint még Robi Liefeld a Deadpool képregény alkotója is rábólintott arra, hogy Headley legyen a női Deadpool.

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Lena Headey (Fotó: Profimedia)

Emellett kicsit sem rajong a felszínes influenszervilágért, ezeket az embereket ki is figurázza saját Instagram oldalán. A színésznő 2007-ben ment férjhez, majd nem sokkal első gyereke születés után elvált. Néhány hónapig volt együtt a kollégájával, Jerome Flynn színésszel, aki Bronnt alakította a Trónok harcában.

2015-ben életet adott a kislányának, ám a gyerek apjával – aki amúgy gyerekkori barátja is egyben-, nem maradtak együtt, szűk egy éve szakítottak.   

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Miután levetkőzte magáról a sárkányos Targaryen lány karakterét 2019-ben, Clarke főszereplésével bemutatták az elmúlt évek egyik legszerethetőbb karácsonyi filmjét a Múlt karácsonyt (Last Christmas).

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Emilia Clarke (Fotó: Profimedia)

Az elmúlt hetekben kivette a részét a koronavírus-járvány miatti jótékonysági kezdeményezésekből. Egy adományvonal tizenkét szerencsés felajánlója például egy virtuális vacsorán vehetett részt, ahol Clarke volt a házigazda. A befolyt felajánlásokat pedig a brit egészségügynek juttatták el. Sokan találgatták azt is, hogy ki az a félmeztelen férfi, aki a színésznő ajtaja előtt tapsol az egészségügyi dolgozóknak szinte minden csütörtök este. Nos, ő Oliver Gomm színész, Emilia gyerekkori barátja, és március 23-tól a nő lakásán, együtt vannak karanténban.

„Szingli vagyok. Ha ebben az iparágban dolgozol, akkor a randik kifejezetten érdekesek, és nehézkesek. Rengeteg vicces történetem van erről, amiket el szoktam mesélni a barátaimnak. Igen, randiztam néhány színészkollégámmal, de most senki nincs az életemben”– nyilatkozta Clarke idén március elején.

Kit Harington (Havas Jon)

Tavaly május után több színdarabban láthatták a londoni színházrajongók. De a szuperhősök kedvelői is örülhetnek, mert Haringtont 2021-ben a MARVEL Örökkévalók (Eternals) szupermozijában láthatják majd Angelina Jolie, valamint a szintén Trónok harca alomból származó Richard Madden oldalán.

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Kit Harington (Fotó: Profimedia)

Ha valaki szerencsétlen a szerelemben, az határozottan Havas Jon karaktere a Trónok harcában, nem úgy a színész a valóságban! Kit Harington boldog házasságban él, felesége nem más, mint a Ygritte a sorozatból, vagyis Rose Leslie.  Magánéletükről mondjuk nem sűrűn beszélnek, így azt a hírt sem részletezték, hogy miért kellett a férfinak „wellness kezelésre” elvonulnia egy évvel ezelőtt. A hivatalos közleményben csak az állt: személyes problémái miatt van szüksége a visszavonulásra. A lapok természetesen óvatosan, de pedzegették a Trónok harca sztárjának alkoholproblémáit, ahogyan azt is, hogy házassága is válságba került a Trónok harca fináléjára.

Maisie Williams és Sophie Turner (Arya és Sansa Stark)

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Maisie Williams és Sophie Turner (Fotó: HBO)

A Stark lányokat alakító színésznők az életben is remek barátságot kötöttek. Még Budapesten is bolondoztak együtt tavaly nyáron, amikor Turner franciaországi esküvője előtt, nálunk töltötték a lánybúcsút.

Maisie Williams, aki a napokban 50 ezer fontot adományozott állatmenhelyeknek a koronavírus miatt, alig volt tizenkét éves, amikor a sorozat kezdődött, de Sophie Turner sem volt sokkal idősebb. Mély barátságot kötöttek a forgatások alatt, nem csoda, hogy Williams volt Turner koszorúslánya, amikor az 2019-ben hozzáment Joe Jonas énekeshez. Vajon Sophie születendő babájának is ő lesz majd a keresztanyja?

Turner a Trónok harca óta látható volt az új X-Men filmben, ahogyan a Survive című új minisorozatban is, aminek külön érdekessége, hogy egy új streamszolgáltatón, a mobil platformra specializálódott Quibin látható. Williams is aláírt egy sorozathoz, amelynek bemutatója csúszik a koronavírus miatt, de látható lesz az Új mutánsok moziban is, aminek bemutatójának szintén betett a járvány, a hírek szerint digitálisan lesz elérhető az Amazonon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

get u someone who holds u like dis

Maisie Williams (@maisie_williams) által megosztott bejegyzés,

Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister)

A kegyetlen Lannister fiú az első részben, de hősies lovag az utolsó epizódban. Valahogy így jellemezhetnénk Nikolaj Coster-Waldau karakterét. A dán színész, aki idén nyáron lesz ötvenéves, a Trónok harca óta sem tétlenkedik. Több filmet és minisorozatot forgatott, ami nem újdonság, hiszen a sorozat előtt is sokat foglalkoztatott színész volt.

Nikolaj még 1997-ben vette feleségül Nukaka grönlandi színésznőt. Két lányuk született, akik mindketten szüleik nyomdokaiba léptek, és színésznőként egyre látványosabb sikereket érnek el.

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Nikolaj Coster-Waldau (Fotó: Profimedia)

„A feleségemmel együtt azt mondtuk a gyerekeinknek, hogy bármit is tesznek az életben, azt tegyék örömmel és szenvedéllyel. Annak pedig apaként nagyon örülök, hogy a filmes iparág sokat változott, és már nem érik a nőket olyan hátrányok, mint korábban. Reményeim szerint őket már nem érintik majd azok a problémák és kérdéseket, amelyek az előttük élő generációt”– mondta a színész a Haute Livingnek.

A család már Hollywoodban él, de valamennyien rengeteg skandináv filmben, sorozatban szerepelnek.  „Jól érzem magam. A Trónok harca befejezése után nem lettem depressziós, és nem éltem át poszttraumás stresszt sem. Persze a búcsú nem volt könnyű, de szép lezárás volt…”

Amikor arról kérdezték, hogy vállalna-e szerepet a Trónok harca előzmény sorozatában, kedvesen, de inkább hárította a kérdést.

Jack Gleeson (Joffrey Baratheon)

Tudjuk mi, hogy a teljesen pszichopata Joffrey király karaktere hamarabb búcsúzott, de aki ilyen benyomást tett az emberekre, arról bizony beszélnünk kell! Az őt alakító Jack Gleeson a Trónok harca után visszavonultan élt, növényeket termesztett, olykor játszott színházban, és egyetemen is tartott előadásokat. Most egy nyolcrészes BBC vígjátéksorozatban (Out of Her Mind) tér majd vissza a 27 éves színész, aki nem vágyik Hollywoodba. Míg London is túl sok volt számára, így néhány éve Dublinba költözött.

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Jack Gleeson (Fotó: Janet Mayer/Startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia)

Richard Madden (Robb Stark)

Őt sem láthattuk a sorozat fináléig, ám Madden karrierje azóta meredeken ível felfelé. A harminchárom éves színészre bizony érdemes odafigyelni. A Trónok harca után a Medicik életéről szóló történelmi sorozatban játszott, majd 2018-ban az elképesztően izgalmas BBC sorozat, a Bodyguard főszereplője lett, ami Golden Globe-díjat hozott számára 2019-ben a mozirajongóknak sem kellett nélkülözniük a csodás akcentusú skót színészt, aki játszott az Elton John életét feldolgozó Rocketmanben, de szerepelni fog a korábban már említett új Marvel szuperfilmben, az Örökkévalókban is.

Richard Maddennel kapcsolatban a legizgalmasabb kérdés, hogy vajon ő lesz e a következő James Bond? Egy biztos, hogy Tom Hiddlestont már kiütötte a versenyből, és egy májusi pletyka alapján Madden és Tom Hardy a legesélyesebb a 007-es szerepére. Bár ebbe Idris Elbának is lesz még beleszólása.

Így élnek most a Trónok harca szereplői

Richard Madden (Fotó: Profimedia)

Mizu a többiekkel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top